BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Sezon 26

[U21] Sezon 26

Set priority
Show messages by
From: borczi
This Post:
00
252021.107 in reply to 252021.106
Date: 2/3/2014 2:52:53 PM
Overall Posts Rated:
593593
Nie dałem rady dotrzeć na mecz i być na czacie:((( Przepraszam tych, którzy byli, oglądali i liczyli na moją obecność... dopiero dotarłem do domu:/

POLSKA - Finlandia 130:86 (33:26, 32:21, 25:21, 40:18) (26978)

O przebiegu meczu w związku z tym, że nie mogłem go oglądać za wiele nie napiszę... wynik sporo wyższy niż się spodziewałem - to akurat dobrze;) Ilość zdobytych punktów pokazuje, że w tym sezonie z braku super-obrońców szukamy innej drogi - miazgi w ataku... i to się póki co sprawdza. Założenia taktyczne... hmmm... tym razem nie mogę wszystkiego zdradzić.. zbliżają się ważniejsze spotkania i to część większego planu. Pierwszy raz skorzystałem z możliwości przewidywania taktyki... efekt oceńcie sami;) W tym wypadku również nie zdradzę swoich myśli i planów... Ciekawym jest to, że oceny zespołowe w tym spotkaniu nie wskazują na aż taką przepaść... rzut z bliska mieliśmy nawet gorszy niż u Finów, zbiórki takie same. Nasza przewaga to obrony i zwłaszcza płynność ataków. Pierwszy raz w tym sezonie zagraliśmy z prawdziwym SG w składzie. Efekt... Stefan spędził na parkiecie aż 29 minut i wykręcił całkiem fajną ocenę (14,5). Skuteczność bez szału, ale myślę, że ten eksperyment wart jest kontynuacji;) Wychodzi na to, że lepszy taki SG niż żaden... Najlepsza ocena Wyrazika (19,0)... a forma jedynie porządna. Aż strach się bać, co by się działo gdyby był w sprawnej. Nasz atak kolejny raz zdominowali SFowie... razem 44 punkty przy skuteczności 20/26 - MIAZGA! Przegraliśmy z Finami walkę na tablicach... trudno... coś za coś... nasz pressing w obronie niestety skutkuje osłabieniem i tak dość słabego tego elementu w naszym zespole. W zamian wymuszamy mnóstwo strat (dziś 23).

Ocen indywidualnych dziś takich jak zwykle nie będzie - bez oglądania meczu byłoby to niesprawiedliwe. Zamiast tego kilka słów o indywidualnych statach... Woźniak z Komorniczakiem - obaj w sprawnej i obaj leją niesamowicie przeciwników! Wyrazik znowu na PFie i w przeciętnej formie świetny występ... taki bez przemęczania się;) Swietnie wspierał go Żmudka! Z tej mąki będzie chleb w kolejnych spotkaniach! DZIĘKUJĘ Rufi69 i za skok, i za SUPER formę!!! Dalej Stefek Dobrochowski... nie pasuje on do gry typowej "pod-kosz", ale za to w takieju taktyce, którą póki co stosujemy, spisuje się IDEALNIE! A z naszych PG dziś najlepiej Kolton... nie tylko najwięcej punktów, ale i 8 asyst. Karlinski niestety znowu trochę w cieniu... ale co powiedzieć o Ościłowskim:/ Fakt, że bunga uporczywie robi z niego SGa... ale tak mało minut i tak słaby występ to trochę dziwna sprawa. Na centrze Najbor z Talaską... obaj po 18,5 - SUPER oceny! Fakt, że taktyka niby to nazywa się "inside", ale kolejny raz przekonujemy się, że akurat tu ten inside to sporo na wyrost;) Może to jest metoda na zwalczanie powszechnie oklepanego Look Inside?? ;) W każdym razie jak widać po moich wyborach trudno uznać, że postępuję standardowo... hehe... efekt to też dwa pudła Finów w przewidywaniu:)

A w innych meczach:

- grupa F: mecz na szczycie dla Estonii... (27119)... tak jak mówiłem - poszła ustawka na TIE. Nie było innego wyboru. Estonia raczej nie będzie bawić się w wariant łotewski i odpuszczać spotkań. Mamy więc zwycięzcę grupy. Szczerze mówiąc to Estonia zaczyna wyrastać na czwartą siłę - obok Węgrów, Włochów i chyba nas... My na szczęście (o ile wygramy naszą grupę) wpadamy na Łotwę. Nie będzie łatwo... ale chyba łatwiej niż z Estonię;) W drugim ważnym meczu Turcja pokonała Szwajcarię... jednak z wydatną pomocą trenera rywali, który totalnie spudłował przewidywanie taktyki. Turkom został jeszcze ent, więc teraz plan prosty - za tydzień TIE z Estonią i za dwa tygodnie CT z Łotwą... a to powinno zmusić Łotyszy do normala;) Dla nas git

cdn

POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)
This Post:
11
252021.108 in reply to 252021.106
Date: 2/3/2014 2:53:22 PM
Warsaw Mutants
III.10
Overall Posts Rated:
10811081
Gratuluję kolejnego pogromu :)
Fajnie się ogląda takie wyniki :)

This Post:
11
252021.109 in reply to 252021.107
Date: 2/3/2014 3:17:27 PM
Overall Posts Rated:
593593
- grupa E: jednak Hiszpania ( (27090) )... ich trener znowu zaczyna kombinować z taktykami obwodowymi - widać, że mocno trening idzie w stronę szkolenia dobrych PG/SG... z tego punktu widzenia ich mecz z nami w drugiej rundzie zapowiada się ciekawie.... nasz obwód musi być bardzo czujny;) W meczu o drugie miejsce Litwa niestety uległa Serbii - (27091). Patrząc na oceny myślę, że jednak Serbia wywalczy drugie miejsce w tej grupie. Szkoda Litwinów:((

- grupa D: Rosja, Rosja, Rosja... i długo, długo NIC... tym razem o sile Rosjan przekonała się Portugalia ( (27062) ). My na szczęście chcemy wygrać naszą grupę i zmierzyć się z drugim zespołem z tej grupy... a będzie nim... cholera wie kto) ..bo w drugim ważnym spotkaniu Izrael z dziwnym pacjentem ( (27063) ) uległ Ukrainie. Strasznie to skomplikowało sytuację w tej grupie. Myślę, że drugi zespół wyjdzie z tej grupy z entem na poziomie 5 Dla nas idealnie;)

- grupa C: Włosi wygrali... (27034)... ale czy to był taki szał, to bym nie powiedział;) Sami oceńcie;) Biorąc pod uwagę niespodziewaną porażkę Bośniaków (NIECH KTOŚ ICH NAUMIE BUNGI!!!) z Czechami ( (27035) ) można powiedzieć, że Włosi już wygrali grupę. O drugie miejsce - dla nas mało ważne, bo trafiamy na Włochów - walczą ciągle trzy zespoły: Chorwacja, Bośnia i Czesi.

- grupa B: Pisząc zapowiedź tej kolejki idealnie przewidziałem chytry plan (i konieczność) Niemców;) Zagrali jak pisałem CT przeciwko Francji... i efekt - SENSACJA i pokonanie mistrzów świata!!! (27006) ...Ciekawe w tym meczu taktyki i przewidywania... Niemcy wybrali outside isolation i nie pomogła strefa 3-2 Francuzów... kolejny dowód na to, że te "izolacyjne" taktyki to totalna szopka, bo nazwa tylko myli;)) Do gry o pierwsze miejsce tym samym wracają Węgrzy, którzy łatwo pokonali Białoruś... (nie)stety Domi spanikował i stracił enta - (27007). Te wyniki sprawiają, że nie ma już drużyn bez porażki w tej grupie. Myślę, że faworytem do pierwszego miejsca stali się znowu Węgrzy... zwłaszcza, że za tydzień mają Niemców bez enta;) Powinni łatwo wygrać... Myślę, że drugie miejsce przypadnie Francji... no i mistrzowie świata trafią do grupy z Włochami, Hiszpanią i nami (o ile wygramy grupę). Hmmmm....

- grupa A (polska): Bułgaria zakończyła marzenia Słoweńców o awansie... (26979)... i patrząc na terminarz to mocno przybliżyła się do awansu z drugiej pozycji. Za tydzień ma mecz z nami i nie ma sensu aby traciła enta - bo w ostatniej kolejce walka o wszystko z Finami. Dla nas korzystny układ;)

Powoli klaruje się sytuacja w grupach... więc lubiąc wróżenie pobawię się w przewidywanie składu grup w drugiej rundzie;)))

Grupa 1:

Polska
Francja
Włochy
Ukraina
Hiszpania
Łotwa

Grupa 2:
Bułgaria
Węgry
Chorwacja
Rosja
Serbia
Estonia

hmmmm... grupa pierwsza wygląda potwornie silnie.

Za tydzień podejmujemy Bułgarię... jeśli się nie mylę powinien to być mecz przyjaźni z TIE rywali ;)

This Post:
00
252021.110 in reply to 252021.108
Date: 2/3/2014 3:18:45 PM
Overall Posts Rated:
593593
Gratuluję kolejnego pogromu
Fajnie się ogląda takie wyniki

Dziękuję Trenerze! Nie spodziewałem się aż takiej wygranej!

GRATULACJE w związku z pokonaniem "skośnookich":)

This Post:
00
252021.111 in reply to 252021.110
Date: 2/3/2014 3:25:45 PM
Warsaw Mutants
III.10
Overall Posts Rated:
10811081
Dziękuję :)

To: MiG
This Post:
00
252021.113 in reply to 252021.112
Date: 2/3/2014 4:32:43 PM
Overall Posts Rated:
593593
Trzymam kciuki!!!! I myślę, że nie tylko ja, ale całe polskie BB-forum:) POWODZENIA MiG!!!

From: Joa

This Post:
11
252021.114 in reply to 252021.113
Date: 2/3/2014 4:57:56 PM
Overall Posts Rated:
382382
Co mu potrzymałeś? :?

To: Joa
This Post:
00
252021.115 in reply to 252021.114
Date: 2/3/2014 4:59:48 PM
Overall Posts Rated:
593593
Co mu potrzymałeś?

kciuki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

... matko boskooooo... ;)

To: MiG
This Post:
00
252021.117 in reply to 252021.116
Date: 2/3/2014 5:07:54 PM
Overall Posts Rated:
593593
Ty się nie musisz poprawiać... niech się poprawią te zbokole co im się wszystko kojarzy ;)))

Advertisement