Hocam ben genc oyuncu yetistirmek gereksiz demiyorum, onceligi oyuncu yetistirmeye vermek, uzun vadeli plan yapmak faydasiz diyorum. Umarim aradaki farki anlatabiliyorumdur. Soyle soyleyeyim, yuksek potansiyelli genc bir oyuncunun gercekten takimin hatta ligin en iyi oyuncularindan biri haline gelmesi icin bence en az 7,8 sezon gecmesi lazim. Bu surede de antremanlari aksatmamasi icin bazi maclarda galibiyetlerden fedakarlik yapmak gerekiyor. Sonunda da eger o oyuncuyu 1 milyona satabilirseniz ne ala. Yani 8 sezon sonunda 1 milyon kar etmek bence pek akilci degil. Onun yerine maclari kazanarak, ust liglere cikarak tribun vs gelirlerden daha yuksek gelir elde edilebilir. Bunu takimi ilk aldigimda takimda olan Deniz Devrim'i yetistirip 1.2 milyona satan biri olarak soyluyorum. Antreman tabii ki onemlidir, fakat bence uzun vadeli oyuncu yetistirmekten cok takimin daha cok mac kazanmasi icin kullanilmalidir. Sonucta kisisel bir tercihdir, ayrica oyuncu yetistirmek oldukca zevkli ve iyi niyetli bir istir. Maalesef gercekci degildir. "Sihirli Formul"u kullanarak, yasli tecrubeli uzunlari ucuza alip. gercek basketbol dunyasiyla alakasi olmasa da skorer olmayan dis oyuncular ile iceri bak-adam adama ile basari cok daha zahmetsizdir. Yaslilar zaten ucuza alindigi icin satarken ki deger kaybi da minimum olacaktir.
Bu arada simdi fark ettim, Tuzen JK iki tane super uzun almis. Ligde kalabilirse seneye cok can yakacak gibi gozukuyor :) Daha once de yazmistim seneye bu ligden yukselmek cok ama cok zor olacak. Maalesef biz bu yarisin icinde olamayacagiz :( Yeni gelen takimlar da eminim daha kuvvetli olacaklardir. Bu sene yukselmeyi basarabilen takim bence cok iyi bir is yapmis olacak. Herkese bol sans. Efor farkini da fazla takmayin, iyi olan kazansin :)
Last edited by Norwich at 1/25/2012 6:29:30 PM