BuzzerBeater Forums

Hellas - I.1 > Σεζόν 50 - It's Not Personal. It's Strictly Business.

Σεζόν 50 - It's Not Personal. It's Strictly Business.

Set priority
Show messages by
This Post:
33
304877.100 in reply to 304877.99
Date: 6/16/2020 6:10:26 PM
Supernova Elites
A1
Overall Posts Rated:
662662
Γενικά το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί με πολλούς τρόπους κ κατά την γνώμη μου ο καλύτερος από αυτούς είναι ο τρόπος που μας ευχαριστεί/διασκεδάζει...!

Μπορεί ενδεχομένως κάποιος να θέλει να παίζει με 35χρονους,κάποιος άλλος να κάνει day trading,άλλος να προπονεί κλπ.

Να συμφωνήσω ότι κάποιες επιλογές μεταγραφών πιθανότατα δεν θα τις έκανα (όμως αυτό είναι εντελώς υποκειμενικό)!

Θα διαφωνήσω με όλη την πρόταση:
Τι να συγκρίνεις τωρα τον ματσας και τον μαμου με τους μετέπειτα πρωταθλητες...αστειο(

καθώς ''γειώνεις'' την μισή Α1 χωρίς αντικειμενικά κριτήρια!

ps:Κατά τα άλλα περιμένω τον Ξεφτιλα'ι'κό να μας πεί αν είναι έτοιμος να παίξει τελικούς με μεονέκτημα έδρας....!
(να αρχίσουμε κανένα mind game από τώρα που είναι νωρίς-αν κάνετε κέφι μιλάμε κ για την σεζόν 51 :-PP)

This Post:
77
304877.101 in reply to 304877.99
Date: 6/16/2020 6:28:30 PM
terastiousp
II.2
Overall Posts Rated:
32683268
Second Team:
White Walkers
Γενικά συνεχίζω να βλεπω ολες τις μεταγραφές που γίνονται στην α1 και μου φαίνονται τραγικές, ναι οκ και εγω μπορώ να παρω εναν σεντερ με 170.000 μισθο με 4 μυρια και τι ? θα είναι βιώσιμη η ομάδα μου μετά από 4 σεζόν ?βλεπεις μανατζερ που παιρνουν παιχτες με 4 μυρια και τους πουλανε 1.5 μυριο μετά απο 3 σεζόν και λες ναι τι ? το επίπεδο δεκαετιας σεζόν 20-30 ήταν πολύ υψηλότερο. δεν μπα να ψωνιζεται πανακριβα καπί, εγώ θα συνεχίζω να παίρνουν τους πιτσιρικάδες μου, να προπονώ και ότι καταφέρω. Δεν θα γίνω ρεπλικα τάσης που βγηκε, επειδή στην ελληνικη α1 δεν υπήρχε ανταγωνισμός και πηγαιναν και αγοράζανε τα πρωταθλήματα με 38.5 χρονών παιχτες, My Way....
Τι να συγκρίνεις τωρα τον ματσας και τον μαμου με τους μετέπειτα πρωταθλητες...αστειο(σπαρταν εξαιρείσαι )

Σεβομαι την αποψη σου αλλα θα διαφωνησω καθετα εδω. Φυσικα αυτο που θα παραθεσω ειναι απλα η προσωπικη μου αποψη και μενα οποτε απλα βγαινει κουβεντα για συζητηση.

1ον ο καθρεφτης ενος πρωταθλητη-κυπελλουχου ειναι το επιπεδο που διατηρει στο Β3 που ανταγωνιζεται με τους καλυτερους. Δεν μπορει να μη δεν μπαινει στην εξισωση ο Αλεξανδρος(Legends) που σηκωσε το Β3 με πραγματικους μισθους στα 550κ περιπου. Ειδικα την στιγμη που οταν εγω ειχα παρει με παρομοιους μισθους το κυπελλο της σεζον 42 και ο Kung Flu περυσι ειχαμε δεχθει τοσα συγχαρητηρια που ηταν λογικα αλλα δεν υπαρχει καν συγκριση με το αλλο επιτευγμα. Μεσα φυσικα και ο ΘΕΟΣ(ICI BC) που ηταν 2 σερι χρονιες στους 8 του Β3 και επαιξε με καλες πιθανοτητες για 4αδα!

2ον το επιπεδο της Α1 απο πλευρας στελεχωσης παικτων ειναι ξεκαθαρα ανωτερο απο πριν 20-30 σεζον. Ειναι λογικο αφου οι παικτες που κυκλοφορουν εχουν πολυ πιο πλουσια δευτερα σκιλς και συνηθως καλυτερες αντοχες-βολες απο οτι πριν τοσες σεζον.

3ον θεωρω πολυ πιο δυσκολο να κερδιζει καποιος σερι τιτλους αυτη την περιοδο λογω της οικονομικης καταστασης που εχει φτασει το παιχνιδι. Η αγορα ενος 27χρονου τις τελευταιες σεζον κοστιζε πανω απο 5 εκατομμυρια(υπαρχει μια πτωση στις τιμες τις τελευταιες 4-5 σεζον) και ετσι μια ομαδα πρεπει να πρωταγωνιστει συνεχως αλλαζοντας το ροστερ της μεσα σε χρονιες που εχει στοχο ειτε το πλεονεκτημα της εδρας, ειτε μια καλη θεση στα πλει οφ, ειτε το κυπελλο. Πιο παλια ηταν πιο ευκολο για μια ομαδα να κρατησει εναν βασικο κορμο 4-5 παικτων για πολλες σεζον και καθε σεζον να κανει 2-3 ποιοτικες προσθηκες.

Για παραδειγμα η ομαδα μου πηρε το πρωτο πρωταθλημα της την σεζον 47 και ειχα μονο 2 παικτες ιδιους με το τελευταιο περυσι(καφ-σενγκ). Στην 2ετια δηλαδη που ακολουθησε επρεπε να αλλαξω ολο τον βασικο κορμο ενω παραλληλα κυνηγουσα νικες σε πρωταθλημα-κυπελλο και Β3.

Θα συμφωνησω μαζι σου ξεκαθαρα στο κομματι που λες οτι ειναι μη ρεαλιστικο το να εχεις τοσους παικτες μεγαλης ηλικιας. Και εμενα δεν μου αρεσει καθολου να εχω μεγαλης ηλικιας παικτες αλλα καταλαβαινω οτι αν δεν αλλαξει κατι στην οικονομια του παιχνιδιου 9 στις 10 φορες ο πρωταθλητης-κυπελλουχος θα εχει την ιδια συνταγη επιτυχιας. Δυστυχως τα αφησαν πολυ στην τυχη τους καποια πραγματα οι δημιουργοι του παιχνιδιου. Θελω να πιστευω οτι με τις νεες προσθηκες στα γηπεδα θα αλλαξει λιγο η κατασταση. Εχω δει κατι 24χρονους με 142 σκιλς να κυκλοφορουν! Πριν τα γηπεδα ενας παικτης στο ξεκινημα των 24 θα ειχε μαξιμουμ 120.

Οσο αφορα το μελλον που δεν εχουν οι ομαδες που εχουν παικτες μεγαλης ηλικιας και εκει θα διαφωνησω αφου απο την στιγμη που επιλεγει καποιος να παιζει με ''κυκλους παικτων'' μπορει να μενει στην κατηγορια πολυ καιρο αρκει να κανει σωστα τις αγορες-πωλησεις. Καποιες ομαδες που εχουν μεγαλους σε ηλικια παικτες ειναι στην Α1 καμια 10αρια σεζον και παραπανω.

This Post:
11
304877.105 in reply to 304877.104
Date: 6/16/2020 11:41:08 PM
Valencia Basket Club (Taronjas)
A1
Overall Posts Rated:
13781378
Τη συμμετοχή του στους τελικούς της Α1 με πλεονέκτημα έδρας εξασφάλισε ο Supernova όπου θα αντιμετωπίσει τον Ξεφτιλαϊκό μετά τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό :P

Μάτσας: Ενδιαφέρον το στατιστικό, ενώ ο Don τα πήγε εξαιρετικά με 4/4.

Don: Έδειξε μία κλάση πάνω ο μάτσας, ο οποίος από την αρχή βάζει πολύ σοβαρή υποψηφιότητα για πλέι οφ, ενώ σε αντίθεση το Περιστέρι πρέπει να βρει γρήγορα νίκες για να έχει ελπίδες για πλεονέκτημα έδρας.

Το δικό μου παιχνίδι το περίμενα ντέρμπι. Σίγουρα δεν έβλεπα σχετικά άνετη νίκη. Έπαιξε και το ρόλο του ο ενθουσιασμός.

Τον Supernova τον έχω να κάνει το πολύ 1-2 ήττες στην έδρα του κι εάν πάει για το πρωτάθλημα φέτος, που μάλλον αυτό φαίνεται σύμφωνα με τις δηλώσεις του, το 25 που έδινε στην αρχή στον επόμενο γύρο θα είναι σίγουρα κάτω από 10.

Στο δικό σου παιχνίδι, αποβλήθηκε πολύ νωρίς ο Καρνάβας για την Καρδίτσα, ωστόσο φτάνοντας στη νίκη παρότι μάντεψες λάθος, φάνηκε ότι το 1,85 είχε value.

Supernova: Η σεζόν 50 έχει ακόμα πολύ ψωμί... Και όποιος είναι πρώτος 4η αγωνιστική δε σημαίνει ότι θα είναι και στο τέλος. Ξέρω μερικούς που θέλουν να σας γκρεμίσουν από την κορυφή εσένα και τον Ξεφτιλαϊκό :P Υγ. Τη σεζόν 51 θα σε περιμένω στην έδρα μου, μετά από δύο σερί εκτός ;)

ΚΑΠΗ-beater: Πάμε και στο θεματάκι που ανοίξατε. Καθότι 2η σεζόν στην Α1, δεν έχω μεγάλη εικόνα για το τι γινόταν παλαιότερα. Πάντως μία πολύπειρη καραβάνα όπως ο Μάτσας ή ένας κέλτης με ένα σοβαρό επενδυτή από πίσω να τσοντάρει πιθανολογώ ότι θα έβρισκαν την άκρη. Δε θα συμφωνήσω με τη γραφή του γειώματος. Θα συμφωνήσω στο ηλικιακό κομμάτι, όπως φαίνεται ξεκάθαρα από το στατιστικό. Αυτό που θέλω να προσθέσω είναι μία παραβολή http://apantaortodoxias.blogspot.com/2018/11/blog-post_76.html

Υπάρχει ο εύκολος δρόμος. Τα παππούδια, τα μπαρμπάδια, πείτε τα όπως θέλετε. Όπου εστιατόρια και σπίτια με ανέσεις, βάλτε τίτλους, βάλτε δόξα. Υπάρχει και ο δύσκολος δρόμος. Ένα ντραφτ, δύο σούπερσταρ που τους εξελίζεις. Αυτός είναι ο δρόμος της υπομονής. Θα σου βγει η πίστη μέχρι να ανέβεις το βουνό, αλλά όταν το κάνεις η θέα από την κορυφή είναι η ίδια, αλλά την αισθάνεσαι διαφορετικά.

From: Kung Flu

This Post:
11
304877.106 in reply to 304877.104
Date: 6/17/2020 4:50:00 AM
Supernova Elites
A1
Overall Posts Rated:
662662
Kαλημέρα!

Παει μια ομαδα και αγοραζει με 15 Μυρια 6-7 παικτες 33 ετων. Αυτο εχει ως αποτελεσμα να "αγοραζει-κλεβει" το πρωταθλημα χωρις να ειναι ικανος μανατζερ, για 2 σεζον. Λιγο πιο ικανος να ειναι αυτος ο μανατζερ και σε συνδυασμο με μη ανταγωνιστικους αντιπαλους / με καβατζα εξτρα χρηματων , μπορει να καταφερει να επαναλαβει τη διαδικασια 3 φορες και να "αγορασει-κλεψει" 6-7 πρωταθληματα.

Καταλαβαίνω τον ισχυρισμό σου αλλά το πρόβλημα μας είναι πώς ορίζεις την ικανότητα!
Προσωπικά πιστεύω ότι αυτός που έχει πάρει 6-7 είναι αρκετά ικανός μάνατζερ ανεξαρτήτως του πως τα πήρε.
Επίσης αν όλοι στην Α1 παίζαμε με 600κ μισθούς κ ο ένας που παιζει με 750κ πάρει πρωτάθλημα θεωρούμε ότι το αγόρασε?

Γενικά ο μόνος τρόπος να λυνόταν αυτό το θέμα θα ήταν να μπει salary cap κατι που λογικά δεν θα συμβει!

Παλευει ο καημενος ο Supernova με παπαμακαριους και ταλεντακια , νομιζει οτι με πλεονεκτημα εδρας απεναντι στον Xeftilaiko θα βρισκεται με το 1 ποδι πρωταθλητης, και ξαφνικα λιγο πριν το τελος, ανοιγει σεντουκι ο Τρομοκρατης αγοραζει 4 παικτες με 270κ μισθο εκαστος, στο νημα μπαινει ως 4ος Πλειοφ και σκουπιζει οτι βρισκει μπροστα του. Τελικα ο supernova εμεινε με το @@ στο χερι, και κραζει δικαιως. Τι θα κανει; ειτε το παραταει, ειτε την επομενη σεζον ακολουθει το τσιρκο (και σε σπανια περιπτωση συνεχιζει ακαθεκτος επι χρονια να βγαινει πρωτος στην κανονικη διαρκεια αλλα να χανει την κουπα).

Γενικά δεν θα έκραζα μια τέτοια επιλογή μάνατζερ ακόμα κ αν έχανα έτσι ένα ή περισσότερα πρωταθλήματα! Ίσα ίσα που προσωπικά με ιντριγκάρει να παίξω με πολύ χαμηλότερα μισθά κ να κερδίσω!

Αν ο στόχος είναι τα πρωταθλήματα μπορεί να σε ξενερώσει ένα τέτοιο σενάριο κ σωστά είτε θα ακολουθήσεις ή θα το παρατήσεις!
Αλλά γενικά το παιχνίδι έχει τα + κ τα - του ,κανείς δεν λέει ότι είναι τέλειο απλά γενικά είναι free και κάποιοι από μας το παίζουμε κ 200 σεζόν...!
Αν το κράζουμε είναι σαν να κράζουμε τον εαυτό μας που επιλέξαμε να αφιερώνουμε χρόνο εδώ! :-PP

Ας αλλαξουμε τιτλο στο game σε ΚΑΠΗ-beater

Να μην ζήσει κ ο 36+...? Άντε επειδή μεγάλωσε να πάει για απόσυρση? :-P

Ps:Γενικά αν και ομολογώ ότι είναι κάπως εθιστικό να βλέπεις το όνομα σου με bold στα πρωταθλήματα/κυπελλα,
όπως έχουμε ξαναπεί στο παρελθόν, η χρονιά κρίνεται επιτυχημένη μετά την χθεσινή μας νίκη...!

Το μεγάλο μας δίλλημα θα έρθει για εμάς όταν τελειώσουν τα bot από το κύπελλο κ θα πρέπει να αποφασίσουμε σε ποια 2 παιχνίδια θα κατέβουμε...!
Γι'αυτό σας λέμε από την αρχή της σεζόν να τοποθετηθείτε στο τι κυνηγάει ο καθένας να δούμε τι μας συμφέρει...
Ο ένας λέει κάνω ανανέωση ,ο άλλος δεν απαντάει κ είμαστε σε μια μπερδεμένη φάση... :-PP

This Post:
11
304877.107 in reply to 304877.103
Date: 6/17/2020 6:20:13 AM
terastiousp
II.2
Overall Posts Rated:
32683268
Second Team:
White Walkers
4)Aυτές τις ομάδες θέλω να τις δω όσο ανεβαίνει το επίπεδο του παιχνιδιού.

Δυστυχως το ιδιο το παιχνιδι δεν υποστηριζει αυτο το μοτιβο. Ο Ολυμπιακος το 2012 ειχε τον Σλουκα, τον Παπανικολαου, τον Ματζαρη που ηταν 22 ετων. Ο Παπανικολαου μαλιστα ειχε κανει φανταστικο τελικο και τελειωσε το ματς εχοντας αστοχησει μονο σε 1 βολη αν θυμαμαι καλα. Οι παικτες αυτοι στο μπαζερ πριν τις επεκτασεις των γηπεδων θα ειχαν μαξιμουμ 105-110 σκιλς. Δηλαδη στον τομεα αυτο ειναι εντελως μη ρεαλιστικο.

Ο Ντονσιτς στα 19 του ειχε κερδισει τα παντα εκτος απο το πρωταθλημα του ΝΒΑ και στο μπαζερ ενας 19χρονος παικτης εχει μαξιμουμ 75 σκιλς. Ο Αντετοκουμπο στα 25 του ειναι MVP του ΝΒΑ που θα επρεπε να μεταφραζεται με +145 σκιλς και εδω οι 25χρονοι πριν τα γηπεδα ηταν μαξ 130.

Συμφωνω στο κομματι που λες για τους χρηστες που εχουν μειωθει. Απο την αλλη ομως εχουν περασει 50 σεζον στο παιχνιδι και καποιοι μανατζερ το παιζουν πολυ καιρο επομενως εχουν ξοδεψει πολυ περισσοτερο χρονο στο παιχνιδι. Οκ η IV ειναι ανυπαρκτη πια και η III πολυ πιο ευκολη αλλα στην Α1 παντα 16 μανατζερ υπηρχαν. Και οι ιδιοι οι ΒΒς επελεξαν να δυσκολεψουν κι αλλο το παιχνιδι ανεβαζοντας το κατωτατο οριο μισθων στα 575κ και να βαλουν και το μποικοταζ οπαδων. Παλια καποιος μπορουσε να ανεβει Α1 να παιζει με 100κ ροστερ ισα ισα για τους πρωτους γυρους του κυπελλου και να καθαριζει 400 με 500κ την εβδομαδα που του εδινε τεραστια οικονομικη ανασα για τις επομενες σεζον.

Στο κομματι με τον ανταγωνισμο συμφωνω οτι ανεβαινει και πεφτει ανα περιοδους. Σιγουρα ο πρωταθλητης παιρνει το μπονους του πρωταθλητη βγαζοντας πολλα λεφτα την επομενη σεζον αλλα παραλληλα παιζει και με πολυ υψηλο μπατζετ. Το μπονους των εισητηριων ειναι χονδρικα +1 εκατομμυριο για την επομενη σεζον. Λογικα ενας πρωταθλητης δεν θα παιζει με κατω απο 750-800κ. Τα λεφτα για το Β3 ειναι ανυπαρκτα με 20κ για τις νικες στους ομιλους.

Πέρσι νομίζω εσείς είπατε οτι ανέβηκε το επίπεδο, ελπίζω κάθε χρόνο και καλύτερα.
Η πλάκα είναι ότι καθένας τα βλέπει με την δικιά του λογική και είναι δύσκολο να συμφωνήσουμε, απλά μ αρεσει η λογική που τα θέτεις, γιατί μπορείς να συζητήσεις.Δεν εχει αξία ποιος έχει δίκιο, αλλά ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, με επιχειρήματα.

Ναι εννοειται κι εγω απλα την αποψη μου παραθετω. Ισα ισα ακομα καλυτερα ετσι γιατι γεμιζει και το φορουμ και η διαθεση μας για το παιχνιδι.

Last edited by τεράστιος at 6/17/2020 8:06:47 AM

This Post:
33
304877.108 in reply to 304877.104
Date: 6/17/2020 6:53:09 AM
terastiousp
II.2
Overall Posts Rated:
32683268
Second Team:
White Walkers
Θα διαφωνησω εδω.

Υπαρχει ο προπονητης τυπου Ιβκοβιτσ και Μαρκόπουλου που θα παιξει με νεαρους και ασημους μεχρι τοτε παικτες και θα τους φτασει σε σημειο να αποδιδουν στο 1000%.

Και υπαρχει και ο προπονητης τυπου Ομπραντοβιτς που θα παιξει με μεγαλο μπατζετ και παικτες που ηδη βρισκονται στην ελιτ. Και στις δυο περιπτωσεις χρειαζεται ικανοτητα. Να στησεις το ροστερ και να μπορεσεις να το διαχειριστεις.

Η 1η περιπτωση εχει την εξτρα δυσκολια που εχει να κανει με την εξελιξη του παικτη. Η 2η εχει την δυσκολια οτι παιζεις σαν φαβορι και οτιδηποτε αλλο περα απο το τροπαιο ειναι αποτυχια.

Και στις 2 περιπτωσεις οταν καποιος φτανει στην επιτυχια ειναι ικανος. Αλλα καταλαβαινω οτι στην 1η περιπτωση ειναι πολυ πιο δυσκολο να πετυχεις και γιαυτο θα παρεις περισσοτερα ευσημα απο τον 2ο.

Περιπου το ιδιο ισχυει και εδω. Αν εγω κανω αγορες με 15 εκατομμυρια και κανουν αλλες 2-3 ομαδες τοτε αυτος που θα ειναι καλυτερος και πιο τυχερος θα κερδισει το πρωταθλημα. Ενταξει δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιος εδω με καβα τοσα εκατομμυρια + το ροστερ.

Στην ομαδα μου η συνολικη αγορα των παικτων που κερδισαν περυσι το πρωταθλημα να ειναι μαξιμουμ 13-14 εκατομμυρια και αυτο οταν ηταν σε καλυτερες ηλικιες. Δηλαδη ο Σενγκ κοστισε 4 εκατομμυρια την σεζον 42 τωρα κοστιζει μαξ 600-700κ. Ο Καφ 2.8 αλλα πριν 3 σεζον, τωρα μαξ 1.

Last edited by τεράστιος at 6/17/2020 6:54:03 AM

Advertisement