BuzzerBeater Forums

Türkiye - III.16 > 18. Sezon

18. Sezon

Set priority
Show messages by
This Post:
00
200721.101 in reply to 200721.98
Date: 1/24/2012 7:01:05 PM
Overall Posts Rated:
11
Hocam Benjamin Huanca, genel olarak Barkin Kutsal'dan cok daha iyi, komplike bir dis oyuncu. Fakat is skorerlige gelince Barkin Kutsal'in dis sut x sut menzili 14x13=182, Benjamin Huanca'nin ise 16x10=160. 3'luk atista Barkin Kutsal daha iyi. Serbest atista da 8'e 4, Barkin ustun. NBA'deki tabiriyle "pure shooter" Barkin. Benjamin ise daha komple, genel olarak daha ustun bir dis oyuncu. Fakat kim sayi krali olur derseniz bence disardan oynayan takim ile Barkin olur, takima katki konusunda ise bence Benjamin daha faydali olur.

Ligde 1 maglubiyet daha alsaydim dusme sansim olacakti, fakat maalesef olmadi. Su andaki mac motoruna gore, ben oyunun sifresini cozdugume inaniyorum. Oyuncularimi satamazsam yeni takim alabilirim. 1-2 sezonda sundaki takimimdan daha iyi takim kuracagima inaniyorum. Maalesef genc adam yetistirmeye calisarak falan bos yere zaman kaybetmisim. Formul basit 30 yasinin uzerinde saglam pota alti oyunculari alacaksin, ki 300 bine rahatlikla bulunur. Yine yasli, savunmasi iyi, ama skorer olmayan dis oyuncular alacaksin. Dis oyuncularin pas ve handlin ozeelikleri yuksek olacak. Pota altindakilerin de driving yuksek olmali. 3,4 sezon bu oyuncular yeterli olur. Toplam maliyet de 1-1.5 milyon arasi olur. Taktik de iceri bak-adama adama. Uzun vadeli antreman plani yapmaya gerek yok. Zaten oyunun omru uzun vadeli plana musaade etmiyor. Bi dahaki mac motoru degisikligine kadar bu kadro isi goturur. Tekrar dis hucuma uygun bir degisiklik yapilinca, ayni plan bu sefer dis oyunculara uygun sekilde uygulanir. Uzun vadeli plan yapilmadigi icin de kayip minimum olur. Plan bu :)

This Post:
00
200721.102 in reply to 200721.100
Date: 1/24/2012 7:14:29 PM
Overall Posts Rated:
11
Hocam farkinda olmadan ayni zamanda mesaj yazmisiz ve yazdiklarimiz birbirimizi onaylar nitelikte (benim kadro konusundaki dusuncelerin haric). Mac motorunda yeniden degisiklik yapana kadar formul su: iceri bak-adam adama. Daha sonra duruma gore degistirilir. Cok cok sacma bir durum bence. Bu oyunun uzun vadeli olmasini engellyen bir durum. Bir dahaki degisikligin ne zaman ve nasilk olacagi belli degil. Bunun icin uzun vadeli plan ve oyuncu yetistirmek bence iyi niyetli fakat gercekci degil. Aslinda senin takimin benim tezimi ispatlar nitelikte. Bu kadar kisa surede boylesine guclu bir takim kurmayi basarmissin. Sihirli formulu uygulamissin. Bir de benim gibi daha eskilere bak. Dis oyunculara onem vermisiz, uzun vadeli antreman programlariyla oyuncu yetistirmeye calismisiz. Sonuc senin takim daha iyi seviyede. Bu oyunda en uzun vadeli planin omru 3-4 sezondur. Bol bol yasli, ucuz ama tecrubeli oyuncular alinmali. Satarken da para kaybetmemeli. Dis oyuncularda skorerlige onem verilmemeli.Iceri bak-adama adama'dan vazgecmemeli. Ben bu plani uygulamaya calisacagim. Su elimdeki kazmalari bir satayim hele. Ideal kadroyla ciktigim macta tarihi fark yiyen oyuncularima bir kez daha tebrikler :)

From: Rino

This Post:
00
200721.104 in reply to 200721.102
Date: 1/25/2012 4:49:27 AM
Overall Posts Rated:
178178
hocam genç oyuncu yetiştirmenin gereksiz olduğuna ben de katılmıyorum :)
oyuncuların yaşı ilerdedikçe değerleri inanılmaz düşüyor ve bunu telafi etmek için ekstra gelir neredeyse şart. 2 sezon önce 650k ya aldığım PF bu sezon 3 ana özelliğinden toplam 5 düşüş yaşıyınca 360k ya zar zor satıldı mesela.
içeri bak oynandığında kısa oyuncu yetiştirmek gerçekten çok kolay oluyor çünkü senin de dediğin gibi sadece 3 özellik değer kazanıyor.(od, han, pas) bu 3 özeliiği 9un üzerinde olan bir genç hiç sırıtmadan önemli maçlarda oynayabiliyor.

This Post:
00
200721.105 in reply to 200721.103
Date: 1/25/2012 4:58:16 AM
Overall Posts Rated:
22
lexlex hocama katılıyorum kısa oyuncu yetiştirmek kârlı bir iş önceki mesajımda belirttiğim gibi yüksek bir kazanç sağlanabilir.Yine önceki mesajda belirttiğim gibi fark efor, form ve ev sahibi avantajı farkı belirledi.Ve yaşlı oyuncu almanıza pek katılmıyorum 22-27 yaş arası oyuncu almanız daha uygun olur.
lexlex hocamın isteklilik avantajı da maçı bayağı zorlayacaktır.Ayriyeten yeni birşey deneyecekmiş ben kazananın belli olduğuna inanmıyorum.

From: Norwich

To: Rino
This Post:
00
200721.107 in reply to 200721.104
Date: 1/25/2012 6:09:00 PM
Overall Posts Rated:
11
Hocam ben genc oyuncu yetistirmek gereksiz demiyorum, onceligi oyuncu yetistirmeye vermek, uzun vadeli plan yapmak faydasiz diyorum. Umarim aradaki farki anlatabiliyorumdur. Soyle soyleyeyim, yuksek potansiyelli genc bir oyuncunun gercekten takimin hatta ligin en iyi oyuncularindan biri haline gelmesi icin bence en az 7,8 sezon gecmesi lazim. Bu surede de antremanlari aksatmamasi icin bazi maclarda galibiyetlerden fedakarlik yapmak gerekiyor. Sonunda da eger o oyuncuyu 1 milyona satabilirseniz ne ala. Yani 8 sezon sonunda 1 milyon kar etmek bence pek akilci degil. Onun yerine maclari kazanarak, ust liglere cikarak tribun vs gelirlerden daha yuksek gelir elde edilebilir. Bunu takimi ilk aldigimda takimda olan Deniz Devrim'i yetistirip 1.2 milyona satan biri olarak soyluyorum. Antreman tabii ki onemlidir, fakat bence uzun vadeli oyuncu yetistirmekten cok takimin daha cok mac kazanmasi icin kullanilmalidir. Sonucta kisisel bir tercihdir, ayrica oyuncu yetistirmek oldukca zevkli ve iyi niyetli bir istir. Maalesef gercekci degildir. "Sihirli Formul"u kullanarak, yasli tecrubeli uzunlari ucuza alip. gercek basketbol dunyasiyla alakasi olmasa da skorer olmayan dis oyuncular ile iceri bak-adam adama ile basari cok daha zahmetsizdir. Yaslilar zaten ucuza alindigi icin satarken ki deger kaybi da minimum olacaktir.

Bu arada simdi fark ettim, Tuzen JK iki tane super uzun almis. Ligde kalabilirse seneye cok can yakacak gibi gozukuyor :) Daha once de yazmistim seneye bu ligden yukselmek cok ama cok zor olacak. Maalesef biz bu yarisin icinde olamayacagiz :( Yeni gelen takimlar da eminim daha kuvvetli olacaklardir. Bu sene yukselmeyi basarabilen takim bence cok iyi bir is yapmis olacak. Herkese bol sans. Efor farkini da fazla takmayin, iyi olan kazansin :)

Last edited by Norwich at 1/25/2012 6:29:30 PM

This Post:
00
200721.108 in reply to 200721.107
Date: 1/26/2012 3:33:43 AM
Overall Posts Rated:
22
Oyuncuyu 25 yaşında satarsan tabiki değeri düşük olur hocam 2 sezon yetiştirip tam 20 yaşında belki 21 yaşında satarsan iyi kâr edersin.

This Post:
00
200721.110 in reply to 200721.108
Date: 1/26/2012 10:03:01 AM
Overall Posts Rated:
11
2 sezonda kac seviye atlattirabilirsin ki? Buna oyuncu yetistirmek denir mi sence hocam?

Advertisement