Czytałem, generalnie tylko w oryginale i podobne pytania padają w odpowiednim wątku na globalu
więc widać nie tylko ja mam zagwozdkę, albo opis zmian w tym temacie niekoniecznie jak zwykle załątwia sprawę w jasny i klarowny sposób. Często rzucają ideę. Ale później nagina się do niej rzeczywistość. Patrz na wpis Maria. Z tego samego zapisu nowości wyszło, że i tak będzie gie z tych zmian. I wcale to nie odbiega, aż tak bardzo od tego co napisali w zapowiedziach.
właśnie formułowanie opisu zmian ma im dać sporą szansę na dowolność w ich wprowadzaniu tak, by się nie rozminęli za bardzo z tym co zapowiadali. Patrz. W wątku kadrowym chyba, albo może na czacie, jeden z doświadczonych użytkowników odebrał zmiany odnośnie formy jako takie, że będzie ukryty czynnik obniżający realną formę a sam zapis danego stanu pozostanie bez zmian. Ja odebrałem to tak jak i część użytkowników, że po prostu będą obniżać do standardowego poziomu.
In response to requests from the community, we’re re-evaluating the effect of Shot Blocking in the current game engine and the strength of the Look Inside tactic. We hope to introduce a change that will address both concerns at once. In the current engine, there are places where shot blocking is the most useful; players alter shots close to the rim much more frequently than anywhere else on the court. These type of inside shots are what managers strive to create when playing an inside-focused tactic. To combat the dominance of the inside focus, we are planning to increase the value of shot blocking in some of these areas.
Czy to wyjaśnia jak to będzie działało? Większa ilość bloków będzie wynikać ze zwiększenia sytuacji w meczu? Czy po prostu z ze wzmocnienia wagi tego skilu na poziom obrony pod koszem?
Wydaje mi się, że interpretacja zmian jest póki co dowolna - a pole do testów niewystarczające. Mario pisał dobrze. Więcej ma bloków ale co z tego?
nie czuję się znawcą w tym temacie stąd ten wątek. Mam nadzieję, że uda się wypracować coś w tym temacie
a wpis nr 1 muszę faktycznie zmienić. Zwiększenie skuteczności taktyk obwodowych poprzez zmniejszenie podkoszowych to faktycznie niekoniecznie dopalenie tych pierwszych.