BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > taktik ve time out!

Favorite Folders

taktik ve time out!

Set priority
Show messages by
This Post:
00
532.1
Date: 7/28/2007 3:00:43 PM
Overall Posts Rated:
00
arkadaslar taktikler hakkında bilgi verebilirmisiniz hangisi ne işe yarıyor?
Atak olarak hangisi iyi?
Defansif olarak hangisi iyi?
Atak ve defans taktikleri birbirini etkiliyomu?

-Oyunda time out kullanabiliyormuyuz? Nasıl?

-Oyuncu değişikliğindeki stratejiler nasıl?

(bende ingilizce olduğu için anlayamıyorum)

Yardım ederseniz sevinirim...

This Post:
00
532.2 in reply to 532.1
Date: 7/28/2007 3:28:26 PM
Overall Posts Rated:
1010
evet şu an türkçe tamamlandı ve BB'lere söyledim yakın zamanda türkçe'yi yayınlayacaklar. ama tabi ki açıklayayım... kurallara yazdığım türkçe çeviriden alıntılıyorum ahmet hocam...

bunlar sırayla çevrildi. yani çevirideki 1. açıklama, 1. taktiğe aittir..

Taktik Seçenekleri:

Hücum: Hücumlar genelde içeriden/dışarıdan/normal odaklanma ve hızlı/yavaş/normal hızla kıyaslanıp belirlenir. hızlı/yavaş aynı değildir. Yavaş hız daha kaliteli şutlar demektir ama şut süresinin sonunda kötü şutlarla sonuçlanır. Maçta daha az pozisyon olması yani skorun daha düşük olması, bu da demek olur ki kötü takımlar, iyi takımlara karşı kapalı oynayabilir. İçeriden veya dışarıdan odaklanma demek takımların daha çok /içeriden/dışarıdan şut denemesi demektir, ama oyuncular atabileceklerinin en iyisini atarlar ve eğer içeriden defans skor yapmayı imkansız hale getiriyorsa, oyuncular daha fazla içeriden şut denemeyeceklerdir.

Temel Hücum: normal odaklanma/normal hız tüm diğerleri kurulmamış olacaktır.
Topu Götür: normal odaklanma, daha hızlı hız.
Sabırlı Ol: normal odaklanma, biraz daha düşük hız.
İçeri Bak: içeriden odaklanma, çok çok az daha hızlı hız.
Alçak Post: İçeriden odaklanma, biraz daha düşük hız.
Hareketli: Dışarıdan/orta mesafeli odaklanma, normal hız.
Koş ve Vur: Dışarıdan odaklanma, daha hızlı hız.
Princeton: dışarıdan/içeriden odaklanma (daha az 2 sayılık uzaktan atışlar), daha düşük hız.

Savunma:

Normal (Adam adama): her şey normal.
2-3 Alan: daha yüksek içeriden defans ve ribaunt alma. Biraz daha düşük hız.
3-2 Alan: Daha yüksek dışarıdan defans. Yavaş hız.
1-3-1 Alan: Çok az daha fazla dışarıdan defans, içeriden defans ve ribauntlar daha az.
Tam Saha Pres: Yaptırılan top kayıplarında çok yüksek bir artış, harcanılan özellikler kondisyon, defans ve ribaunt. Çok hızlı bir oyun.
Plan:
İlk beşinizi ve her pozisyon için iki yedeği kullanabilirsiniz. (yorulmamışsa ve faul problemine girmemişse) İlk beş daha fazla oynar ve yedek daha etkili olursa, koç değişim yapar.
Değişim Örneği:
Koçlar bazen ilk beş, yedekler, diğerleri hakkında kendisi karar verir. Siz de koçunuzun karar vermesini ne kadar istediğinizi ayarlayabilirsiniz. Kendi yargılarınızın kesinkes uygulanmasını isteyebilir (Planı kesinlikle takip etsin), koçun yargılarını uygulatabilir (Koçun Karar Vermesine İzin Ver) ya da ikisinin arası (Koç Plandan Seçsin) veya siz kendi planınızı 4. çeyreğe kadar uygulatabilir, sonra koçun maçı kazanmasını denetebilirsiniz (4. ye kadar plan)
Enthusiasm:
Takımınızın ne kadar sert oynamasını istediğinize karar verebilirsiniz (hazırlık maçı hariç). Takımınızın maçı kazanmak için isteklilik derecesi vardır ve daha fazla istekli olan takım, daha sert oynayabilecek olan takımdır.
Takımınıza en iyisini yapmasını gerektiğ*ini, çünkü bu maçın çok önemli olduğunu söyleyebilirsiniz (Çiğneme Zamanı!!!) tabi takımınızın bir iki haftayı kötü geçirmesini göze alarak. Alternatif olarak, "Rahat Ol"u seçip takımınızın gelecekte daha iyi olmasını sağlayabilirsiniz. Ek olarak, takımınızın istekliliği bir süre sonra varsayılan özellik olan 5'e döner ve sezon sonunda hep 5'te kalır.

This Post:
00
532.3 in reply to 532.2
Date: 7/29/2007 11:46:35 AM
Overall Posts Rated:
00
peki hocam sen nasıl bir taktik öneriyosun?

mesela hangi taktiğe karşı hangisi iyi?

This Post:
00
532.4 in reply to 532.3
Date: 7/29/2007 8:05:00 PM
Overall Posts Rated:
1010
hmm valla daha denemeler yapıyorum. ben de oyunda o kadar eski değilim. siteyi çevirirken bir şeyler öğrenebildim sadece. çokça tecrübeye ihtiyacım var

This Post:
00
532.5 in reply to 532.4
Date: 7/30/2007 3:18:46 PM
Overall Posts Rated:
00
tamam oldu o zman tşkler