De remarcat ce eficiente ar fi extremele tinand cont de salariul redus pe care-l au. Ar trebui sa fie un gand important pentru oricine sa antreneze asa ceva.
E adevarat ca o asemenea extrema ar fi foarte eficienta, din pacate in goana dupa rezultate de cele mai multe ori se transforma in PG/SG, deoarece salariul la exterior ramane mic, iar lumea antreneaza mai putin skilluri de interior. de obicei cel mai mult are de suferit RB, deoarece la o extrema RB creste cel mai repede salariul chiar si la trepte mai mici.
Eu mi-am invatat lectia antrenand extreme (din pacate nu romane). de obicei ii iau facuti pe interior si antrenez exterior, sau daca vreau sa antrenez si interior, le iau neaaparat cu RB ca stiu ca nu antrenez.
Cred ca e o lipsa drastica la extreme romane, daca la nationala inca este nevoie de o extrema de 34. Inseamna ca altele mai bune nu exista.
Oricum e greu sa stimulezi un antrenor de extreme mai ales unul nou, cand abia peste 5-7 sezoane incepe sa vada adevarata valoare a jucatorului, fata de 3-4 sezoane la alte pozitii. Cred ca sigurul mod in care il poti stimula e ca jucatorul respectiv sa fie mai tot timpul la nationala, chiar daca sa zicem are doar 21 ani. se poate sacrifica un loc sau doua pentru a avea pe viitor extreme bune, eventual sa joci cu ele rezerve in meciuri amicale. Sigura problema e cum alegi acesti manageri, sa stii ca sunt seriosi.
Buna ar fi o colaborare intre 2 manageri. Unul antreneaza exterior iar altul interior, amandoi avand prioritate un jucator roman. cand sunt gata cu antrenamentul lor, pot face "schimb" de jucatori si ar continua cu acelasi tip de antrenament, fiind avantajati amandoi, in sensul ca unul isi face exterior plus EX, celalalt isi face interior plus EX, si ar mai ramane 2 jucatori de cumparat pentru a forma un prim 5 destul de puternic.
Sau daca ai o rabdare de fier iti faci 2 extreme titulare, si o rezerva decenta, dar pana acum nu am vazut nici un manager sa procedeze asa. Poate ma voi apuca eu cand termin cu RBBA.
Inca un avantaj important din punct de vedere financiar ar fi salariu destul de mic, iar alt avantaj este ca o extreme buna poti face si din jucatori cu potential superstar, care sunt mult mai ieftini decat MVP.