Продължавам тук дискусията в отговор на този пост -
(183316.53)Ами разбира се, че да имаш национали и то българи, че и ако са твои драфтита, ползата е огромна. Може на някои да им звучи като научна фантастика това, което пише в правилата по темата, но то е вярно. Не случайно последните ми 2-3 играча са именно българи и то с доста солидни заплати, но пък съм почти сигурен, че взимам най-големия приход от реклама в България точно заради тях. А за мен лично е чест и привилегия да имам национал, единствено на чист ентусиазъм съм тренирал моя, без да чакам, някви облаги,просто да го видя, че ще играе за отбора ;)
И все пак не искам да изкарвам нещата толкова черни, вече има доста хора, които си тренират и развиват съвестно младите играчи, и съм сигурен, че до 2-3 сезона ще имаме гард с 200к. заплата към днешния курс на заплатите. Като трябва да добавя, че има отстъпление при центровете, а не трябва да се успокояваме, защото тези, които имаме ще застареят, а отдолу не идват качествени, пък и не са нещо кой знае какво 200к. центрове, сравнено с тези на много от държавите ;)
Много хора си взимат дебели центрове, но все чужденци, а няколко пъти се пускат не лоши наши момчета, от които ползата би била голяма, но никой не прояви интерес, не знам защо, явно им се плащат повече разходи

Иначе разбира се има доста гайдове в ББ форумите, които ако се преведат ще е доста хубаво, но това може да го направи и някои различен от ЛА, мод или нац. селекционер.(все пак ще е за обществото), аз примерно нямам самочувствието да направя превод на такъв текст, понеже, не мисля, че английския ми е на такова добро ниво.
Мисля, че канадския хелп гайд е доста подробен, не знам дали е ъпдейтван скоро.
От друга страна обществото(сънародниците ни) сме самите ние, и ако сами не си помогнем няма кой друг. Не може да се очаква във форума да си назначим 5 шута, които да забавляват и правят мохабета на останалите(каквато роля играя аз напоследък и още 1-2ма:) ), просто нещата са комплексни

Иначе е нормално да пишем на отделните хора на личен, как да си тренират играча, все пак не мисля, че е уместно да занимаваме форума с всеки играч/собственик по отделно.
Разбира се и за мен ще е по-полезно да обсъждаме играчите и мачовете, и да чуя ваши предложения за тактиките относно предстоящ мач, защото в много случаи имам колебания(което е нормално), и е добре да се чуе и 2, 3 мнение и т.н. Винаги мога да пропусна някой факт относно предстоящ съперник ;)