BuzzerBeater Forums

BB Bulgaria > [NT] Сезон 16

[NT] Сезон 16

Set priority
Show messages by
This Post:
00
183900.1
Date: 5/3/2011 9:09:16 AM
Meerkats
A Grupa
Overall Posts Rated:
176176
Second Team:
Meerkats Nest
Ще направя кратко превю за новия сезон.
Този сезон ще участваме в утешителния турнир, като целта ни най-малко е да стигнем поне до преките елиминации т.е. 1/16 финалите. Първите ни 2 мача вече са известни - това са гостуване на Боливия и домакинство на Ирландия. Другите ни шест съперника от първата фаза ще станат ясни следващата седмица.
Късно снощи успяхме да победим Боливия, вярно не са суперсила, но гостуването си е гостуване - (15042).

От отбора беше освободен само ветеранът - Angel Bukureshtliev(3141967). Нови лица са други два гарда - Alexander Goranov(12117280) и Georgi Trenchev(10937794)

Ето и играчите, на които ще разчитам по постове:

ПМ: Angel Stoykov(5981711), Ivan Rachev(10937968), Asen Spasov(8188669)

АЗ: Dimitar Petrunov(5981435), Vasil Damev(7753287), Georgi Trenchev(10937794), Alexander Goranov(12117280)

ЛК: Alexi Goranov(4806028), Ivan Stoimenov(4805870), Ivan Naumov(3142189)

ТК: Marin Kanchev(4806097), Kadir Or(6897051), Galip Baray(12117450)

Ц: Georgi Iliev(8187928), Angel Nitov(12117389), Mark Lamov(7861863)

Ще помоля отново всички собственици на национали да ги поддържат във форма 8-9 като ги пускат между 60-70 мин. на седмица, както и да държат издръжливостта им висока - минимумът е 5, за предпочитане поне 7, благодаря предварително.

При проблем с формата или контузии ще разчитам на следната групичка от играчи:
Deniz Sernaz(10938197), Dai Edwards(4805922), Dancho Popov(6916361), Dimitar Minchev (12116968), Angel Bukureshtliev(3141967), Ivan Petrakiev (8188024), Hristo Trayanov(6906023), Lyuben Hristov (13534124), Alexander Lekarski (10937612) и др.

Също така се тренират и една вече не малка група, млади играчи под 24г.(в това число и някои от горните изброени), като в близките 1-2-3 сезона вероятно някои от тях ще влязат в отбора. Тук няма да споменавам имена, защото ще изпусна някои, но на всички съм писал или предстои да им пиша, така че да са спокойни

Мда, щях да забравя - ъпдейтвайте си редовно играчите в базата данни, за да следя по-лесно развитието им, тук - (http://bardak.org/bb/)

Last edited by Mod-raptor666 at 5/3/2011 1:40:26 PM

This Post:
00
183900.2 in reply to 183900.1
Date: 5/7/2011 5:40:04 PM
Meerkats
A Grupa
Overall Posts Rated:
176176
Second Team:
Meerkats Nest
Продължавам тук дискусията в отговор на този пост - (183316.53)
Ами разбира се, че да имаш национали и то българи, че и ако са твои драфтита, ползата е огромна. Може на някои да им звучи като научна фантастика това, което пише в правилата по темата, но то е вярно. Не случайно последните ми 2-3 играча са именно българи и то с доста солидни заплати, но пък съм почти сигурен, че взимам най-големия приход от реклама в България точно заради тях. А за мен лично е чест и привилегия да имам национал, единствено на чист ентусиазъм съм тренирал моя, без да чакам, някви облаги,просто да го видя, че ще играе за отбора ;)
И все пак не искам да изкарвам нещата толкова черни, вече има доста хора, които си тренират и развиват съвестно младите играчи, и съм сигурен, че до 2-3 сезона ще имаме гард с 200к. заплата към днешния курс на заплатите. Като трябва да добавя, че има отстъпление при центровете, а не трябва да се успокояваме, защото тези, които имаме ще застареят, а отдолу не идват качествени, пък и не са нещо кой знае какво 200к. центрове, сравнено с тези на много от държавите ;)
Много хора си взимат дебели центрове, но все чужденци, а няколко пъти се пускат не лоши наши момчета, от които ползата би била голяма, но никой не прояви интерес, не знам защо, явно им се плащат повече разходи
Иначе разбира се има доста гайдове в ББ форумите, които ако се преведат ще е доста хубаво, но това може да го направи и някои различен от ЛА, мод или нац. селекционер.(все пак ще е за обществото), аз примерно нямам самочувствието да направя превод на такъв текст, понеже, не мисля, че английския ми е на такова добро ниво.
Мисля, че канадския хелп гайд е доста подробен, не знам дали е ъпдейтван скоро.
От друга страна обществото(сънародниците ни) сме самите ние, и ако сами не си помогнем няма кой друг. Не може да се очаква във форума да си назначим 5 шута, които да забавляват и правят мохабета на останалите(каквато роля играя аз напоследък и още 1-2ма:) ), просто нещата са комплексни
Иначе е нормално да пишем на отделните хора на личен, как да си тренират играча, все пак не мисля, че е уместно да занимаваме форума с всеки играч/собственик по отделно.
Разбира се и за мен ще е по-полезно да обсъждаме играчите и мачовете, и да чуя ваши предложения за тактиките относно предстоящ мач, защото в много случаи имам колебания(което е нормално), и е добре да се чуе и 2, 3 мнение и т.н. Винаги мога да пропусна някой факт относно предстоящ съперник ;)

From: Coach_D

This Post:
00
183900.4 in reply to 183900.3
Date: 5/8/2011 3:13:11 AM
Overall Posts Rated:
7373
Радвам се че има фенове и ентусиасти които се опитват да играят играта както я разбират те ,но играта е доста по комплексна отколкото в действителност изглежда.Някой замислял ли се е аджаба абе тия как са я направили тая.Защо имат баскетболен консултант при разработката как се чертае тая прословута графика дето я гледаме влюбено,какво представлява тя в действителност ?
От хелпа независимо каква тактика избереш трениора ще се опита да играчите да играят взависимост от противника (не съм сигурен в точните думи но беше нещо такова)И защо играеш гледай вътре пък безмозъчните ти играчи подават топката на гардовете и те вкарват повече...
Някой замислял ли се е примерно аз ако искам да направя същата игра как точно бих я направил..и че скрипта няма да бъде If подадат топката на Иван ,than Иван вкарва кош ...Ако беше толкова проста... някой виждал ли е през сезона играеш 2 мача срещу най големия си враг,да завършат със точно еднакви статистики 2-та мача ?
Или някой случвало ли му се е да си купи по скъп играч от неговия примерно с 2 пъти по голяма заплата и да играе по слабо от предишния... и много много други неща които остават незабелязани,поднивата на умения на форма на ентусиазъм и така наречения фактор на късмета,Отначалото първите мачове ги разглеждах като все едно играеш Ролева игра дигаш умения и дмг ти се дига и така нататък ,или все едно тренираш в истинския живот Момчета или Юноши тоест всеки има различен потенциял,различни умения,можеш да ги подредиш на терена да им кажеш ти си център ти си гард,но трудно можеш да ги накараш да следват тактически указания повече от 2 мин след тайм аут,но се оказа че и това не е точно така и започва да се наблюдава тенденциозност,и че скрипта е доста добре направен и наподобява на 90 % реални ситуаций и следователно би трябвало да се разглежда като в реалния баскетбол..
За 1 милион не е той проблема аз играя малко повече от половин сезон с трансфери и разширения на залата събрах 500к свободен капитал вчера дигнах за 200к раширение пак съм с 300+ идеята е че ти трябва капитал и зала 1мил + струва 6-7 тренер който получава 60-100к заплата 16 седмици сам направи математиката колко излиза със седмичен приход от 80-100к като мойте разходи са 2 пъти по-ниски от средните за лигата
ако си взема такъв тренер значи след 2-3 седмици ще фалирам, и отбора ми няма да се подобри нито приходите ми да се повишат и изоставам и рано или късно колкото и смешно да звучи ще бъда понижен при ботовете,апела беше към играчи с развита инфраструктура и които така или иначе имат такъв тренер.Да се направи някаква графика както в американския форум имаше някъде за националите примерно до 19г трябва д аимат еди си кви скилове до 20-21 такива и за национали да се работи върху други..,преди мачовете на национала да се гледат статиските на играчите от предишни сезони да си поиграем с калкулатора и да предвидим какви са им уменията базирани на заплатите каква е формата им според ОФИ който има съпортър да прегледа мачовете по обстойно
да се изгради мрежа за тренировки да се напълни форума с полезна информация на български повечето играчи ,намират за непосилно да равят във чуждо езични форуми информация или грешно интерпретират информацията.
някой хитринки от по напредналите като как да разпределяш минутите на трейнитата,как да продаваш купуваш кога да ги слагаш на пазара в пикови моменти,как да да наддаваш за собствени играчи ако цената е прекалено ниска,аз примерно незнаех че може да си купиш играч от себе си.Раптора примерно да провокира завистливата ни същност като постне какви пари от реклама получава.Да се сложат линкове към помощните инструменти от англ форуми.Сигурно пропускам нещо но още не съм си изпил кафето :)

From: Julias

This Post:
00
183900.5 in reply to 183900.4
Date: 5/8/2011 3:36:55 AM
Overall Posts Rated:
11
Zna4i vsi4kite tezi nesta za trenirovkite,za treniorite se obesnqva na hora koito imat interes da se zanimavat s proekto nacionali na li4kiq 4at.Az li4no moga da go potvurdq.Ot tozi sezon se zanimavam s 2 mom4eta i sum pital i Raptora i Atanasov i drugi po naprednali igraci kak da gi napravq nacionali i da gi razviq.Te mi obqsniha mn podrobno i za trenirovkite i za treniora,da ne govorim 4e Atanasov mi na4erta i proekto shema kak da gi treniram.A za analizite na macovete prosto tova e strogo individualno.No kato ideq da se pomaga na nacionalnite treniori e mn dobra,zastoto kolkoto pove4e hora izkajat mnenieto si tolkova te mogat da precenqt koi sa silnite i slabite strani na protivnika i da se izbere nai podhodqstata shema na igra.

This Post:
00
183900.6 in reply to 183900.5
Date: 5/8/2011 4:44:46 AM
White Chocolates
II.2
Overall Posts Rated:
162162
Second Team:
Basket Brains
браво, идеята ми харесва да се обсъждат тактическите варианти преди мачовете. Първо да кажа, че интересът към мачовете на националите и мъже и младежи е нулев засега, почти никой не следи класиранията и резултати, да не говорим за наблюдаване на мача на живо, в чатовете на мачовете сме само аз и раптора предимно :)
Ще се радвам да има обсъждане и за да се увеличи интереса. Мачовете на националите се играят в понеделник.
Аз лично много ще се радвам да ми помогнете тактически за мача на младежите с Австрия, от които скоро изядохме мотс и имаме да им връщаме. Мъжете играят срещу Ирландия, които пък са доста по-слабички от нас.
Още ще поясня, че мъжете в момента играят Утешителния турнир, в който 8 мача се играят измежду всички страни в света некласирани на Световното с произволен жребий и най добрите 32 след това продължават на елиминации.
Младежите в момента играят квалификации за Европейско първенство, групата ни е силничка, продължават само 2 отбора напред, хубавото е, че с големите фаворити играем накрая. И също ще добавя,че никога досега България в ББ не се е класирала на финалите на Световното първенство.
И така , казвайте мнения за мачовете :) Ама пишете на кирилица и без английски термини за да не разбират шпионите, даже може и жаргони :))))

Last edited by atanasovvv at 5/8/2011 4:45:52 AM

This Post:
00
183900.7 in reply to 183900.6
Date: 5/8/2011 4:54:44 AM
Overall Posts Rated:
7373
Така като гледам ирландците са слабички разчитат на до болка познатото гледай вътре и най важното нямат нито едно тежко крило играят с 2ма центрове ако тежък играч който има силна стрелба с отскок би трябвало това да използваме и вместо гледай вътре да използваме вътрешно изолиране тъй като като рейтинг стрелбата с отскок срещу центрове с отвратителна външна защтита би трябвало играта да избере него за изолиране и да даде добри резултати за младежите още не съм ги поглеждал.
Така младежите за тях се двоумя съперника ни има преобладаващи силни външни играчи и по слаби вътрешни,въпреки че се е опитвал да играе и гледай вътре срещу сенегал те са още по слаби де,мисля че силата им е отвън имат силен плеймеъкър който записва високи статистика на асистенцийте предполагам че е с напомпана външна защтита и пас повечето положения създават по периметъра,в случай за защита лична е сигурния подход може да се заложи и на 3-2 зона имайки впредвид превъзходството на нашите тежки,относно нападението бързи пасове или или непрекъснато движение което дава доста странни резултати като втори вариянт ако имам малко повече инфо на за играчите може би по-добреще мога да преценя

Last edited by Coach_D at 5/8/2011 5:07:13 AM

This Post:
00
183900.8 in reply to 183900.7
Date: 5/8/2011 6:54:44 AM
Radomir Measures
II.3
Overall Posts Rated:
6868
Second Team:
Princo Center
NiKo ,да ти кажа,че този заветен 1 млн. е огромна сума за играта. Още повече,че за купата се получават огризки. Залата е много спорен аспект и затова аз рядко я ремонтирах досега. Разчитах главно на младоци и все още го правя,тренирам двама българи и един доста преспективен бразилец(не успях да намеря пободен българин),та знам какво е да имаш както добри,така и лоши седмични приходи. Да се върна на залата,с този 1 млн. може да си вдигнеш приходите с 100 к,ако пълниш залата на максимални цени към което се стремя при всеки ремонт. Похвално е че си успял да уголемиш залата си до 14 к,но ако я пълниш само на цени от рода на 50,60 или 70% от максималните малко се губи смисъла от целия труд и финанси дето са хвърлени. Продължавай в същия дух да пълниш залата,на каквито и да е цени и успех в борбата за "А" група.

Coach D , личи си че си амбициозен,леко арогантен и доста знаещ,но не е нужно да натякваш на всички това. Не казвам нищо за да те обидя,просто внимавай занапред с думите си. Успя за съживиш умрелия форум в България, което и аз не знам как стана, но беше време да стане. Ще чета постовете ти с интерес.

По темата мога да кажа,че винаги ще тренирам българи,ако намеря преспективни и с каквото мога ще помагам. Центровете ни са добри особено тези на Direct,могат спокойно да ни държат в играта още 5-6 сезона без проблем. Позастаряващите Ор,Канчев,Ламов,Едуардс,Виденов и т.н. все още има какво да дадат на отбора.
Леките ни крила Стоименов,Наумов и Алекси Горанов са от много време е отбора и правят това което се иска от тях. С мъки тренирам един подобен,говорил съм с националните треньори за него след 1-2 сезона може и да се включи в борбата за място сред леките крила.
Гардовете ни са малко и недостатъчно добри,вярно в момента имаме доста надеждни играчи като Юлиан Коцев,Георги Тренчев, Александър Горанов и Иван Рачев . Вероятно те ще бъдат бъдещето на отбора от периферията.

Last edited by rustakil at 5/8/2011 7:01:38 AM

This Post:
00
183900.10 in reply to 183900.9
Date: 5/8/2011 8:08:45 AM
Radomir Measures
II.3
Overall Posts Rated:
6868
Second Team:
Princo Center
Хубвото при теб е че плащаш нищожни заплати :),200 к е нищо за 2-рите лиги.А като взимаш 300 к от залата дори на тези цени си е голям бонус. Ако взимаш примерно 400 к за 2 сезона ще спестиш достатъчно за 2-ма стабилни играча. До колкото виждам тренираш гардове,главно взети от драфта което е също перфектна инвестиция. Спокойно може да си позволиш по-високи цени и по-високи заплати :)