BuzzerBeater Forums

Poland - IV.22 > PLAY OFF!!!!

PLAY OFF!!!!

Set priority
Show messages by
From: Joa
This Post:
00
133842.1
Date: 3/7/2010 6:51:38 PM
Overall Posts Rated:
382382
Nareszcie, po wielu tygodniach "przygotowań" i ciężkiej pracy udało się niektórym dotrzeć do najważniejszego momentu całego sezonu jakim niewątpliwie są Play Offy i ostateczna walka o awans do III ligi :) W tym sezonie walka trwała do ostatniej kolejki i jestem pewny że takie będą też ostatnie mecze, walka w nich będzie trwała przez całe 48 minut a może i więcej :D a więc mamy 4 pary:

Piast Choszczno - Mizga Łobżenica

MOSM Bytom - Dream Team Tolkmicko

Reggae Warsaw - Skeletors

Wrocław Jumpers - MadeInPoland

Piast Choszczno - Mizga Łobżenica
Co do pierwszej pary to raczej nie powinno być wątpliwości: Mizga w rundzie zasadniczej mówiąc delikatnie nie zachwyciła za to Piast jechał z każdym po kolei aż do ostatniej kolejki w której zaliczył drobną wpadkę no ale zdarza się. Jednak w tym meczu o wpadce nie może być mowy, Piast upora się z Mizgą bez większych problemów, zespół darexa chyba za sukces uzna sam awans do tej fazy rozgrywek. Mój typ to zdecydowanie ekipa Stokiego.

MOSM Bytom - Dream Team Tolkmicko
tu już jeden z pozostałych meczy gdzie nie ma faworyta i każdy może zwyciężyć. W tym sezonie w spotkaniach tych dwóch drużyn jest remis 1:1, każda z nich wygrywała w meczach u siebie dlatego nieznacznym faworytem jest ekipa z Bytomia tym bardziej że w ostatniej kolejce wygrała z faworyzowanym Piastem i to na wyjeździe. DTT także miało piorunującą końcówkę sezonu wygrywając z każdym oprócz Piasta. Niemniej moim faworytem jest MOSM choć głównie ze względu na to że występuje w roli gospodarza.

Reggae Warsaw - Skeletors
Niby faworyt jest jeden i są to gospodarze, lider Great 8 po 22 meczach jednak Skeletorsi nie są tacy słabi jak pozycja w tabeli. Są w stanie wygrać z każdym, Kucharczyk który ma imponującą pensję i niewiele gorsi koledzy na pewno stawią opór Reggae. Wydaje mi się jednak że gospodarze powinni sobie poradzić. Całkiem niedawno ograli Skeletorsów dlatego tym bardizej powinni wygrać i tym razem. Chociaż nie mają gwiazd w drużynie to jednak jakby nie było są faworytami do gry w finale PO.

Wrocław Jumpers - MadeInPoland
jeszcze całkiem niedawno powiedziałbym że będzie to wyrównany mecz bez faworyta w którym może zdarzyć się wszystko, jednak po ostatniej kolejce, w której dostałem solidny łomot, moje zdanie na temat tego pojedynku diametralnie się zmieniło. Jumpersi są zdecydowanie za silni dla mojej drużyny, która chyba nie podniosła się jeszcze po stracie lidera. Haraszczuk i spółka zanotowali kapitalny występ i nawet moja strefa nie pomogła, trójki wpadały jak chciały. Nawet kontuja Stopki nie zmieniła obrazu gry bo jego zmiennik okazał się nawet lepszym rozwiązaniem w tym meczu. Jak dla mnie ten mecz ma jednego faworyta i są to Jumpersi, może miałbym szanse gdybym grał u siebie ale tak nie jest :) jedyna nadzieja dla mnie to kontuzja Haraszczuka i Stopki na początku meczu co oczywiście nie jest możliwe :)

nie będzie mnie niestety do środy, jadę do szpitala na artroskopię kolana i niestety przegapię ten mecz choć i tak myślę że niewiele stracę :P do zobaczenia w srode :)

From: JEZ

This Post:
00
133842.3 in reply to 133842.2
Date: 3/9/2010 2:16:09 PM
Overall Posts Rated:
00
no to pieknie ja w dupe PIAST W DUPE!!!!!!!!!
MIP jednak wygral same niespodzianki!!!!

gratulacje dla zwyciescow

From: Stoki

This Post:
00
133842.5 in reply to 133842.4
Date: 3/9/2010 2:35:05 PM
Overall Posts Rated:
00
Frustracja na forum jest uzasadniona:)) Caly sezon grania i treningu u mnie chuj strzelil przez jeden pierdolony ostatni sparing. Przejebali minuty i wiedzialem ze nic z tego nie bedzie z Mizga. Nie mozna wygrywac meczy w PO jesli liderzy druzyny maja forme porzadna i przecietna:/

Fakt, zjebalem bo moglem zagrac mecz o wszystko, ale myslalem ze mzoe jakos uda sie przeslizgnac przez 1 runde w perspektywie pozniejszych meczy. Szkoda ale trudno zobaczymy kogo u nas ubedzie w lidze :)

Gratulacje dla zwyciezcow!

Last edited by Stoki at 3/9/2010 2:37:47 PM

This Post:
00
133842.7 in reply to 133842.6
Date: 3/10/2010 5:02:21 PM
Overall Posts Rated:
77
Zajebisty PlayOff - same niespodzianki :D

This Post:
00
133842.9 in reply to 133842.8
Date: 3/11/2010 8:12:17 AM
Overall Posts Rated:
382382
siemano wszystkim :D nie bylo mnie pare dni, na cale szczescie zabieg sie udal :) dzieki smsowej relacji Stokiego emocje mialem w chuj :P po 3 kwartach zwatpilem w zespol ale jednak udalo sie wygrac, zaraz sobie obejrze powtorke ;) no cóż Kuba, tak myslalem ze zagrasz na obwod bo zagrales tak w obydwoch meczach wiec nie mialem nic do stracenia grajac LI :D ale rzeczywiscie cos slabo z trójkami miales, bardoz slabo i strasznie mnie to dziwi, może moi obrońcy którym zamieniłem krycie nareszcie sie sprawdzili :P ale jazda, nie chcialem Skeletorsów ale i tak jak na złość na nich trafie, mam jednak nadzieje ze forma skonczy u pozostałych i wtedy jakieś tam szanse mam ale strasznie ciężko będzie wygrać jakąś zbiórkę, trzeba będzie czymś zaskoczyć xD zapowiada się bardzo ciekawy mecz :)
w Big 8 totalne zaskoczenie : Piast przegrał! niestety sparing zepsuł minuty graczom Stokiego i slaba motywacja niestety nie wystarczyły na zespół Darexa który jednak w następnym meczu powinien dostać już baty z MOSM który zdecydowanie wygrał z DTT a bohater meczu - Snochowski :D będzie bardzo ciekawie, już przed PO było wiadome że nic tu nie jest pewnego i jak narazie się to potwierdza :)

To: Joa
This Post:
00
133842.10 in reply to 133842.9
Date: 3/12/2010 10:28:03 AM
Overall Posts Rated:
382382
Jesteśmy już na Finałach Konferencji, no i trzeba przyznać że sypnęło niespodziankami bo takich to sobie niewielu wyobrażało:

Big 8:

MOSM Bytom - Mizga Łobżenica
Zwycięstwo Mizgi w poprzednim meczu z Piastem to niespodzianka sezonu. Czy jednak jest w stanie powtórzyć ten wynik w kolejnym wyjazdowym spotkaniu? W to już wątpię. Tym razem Przeciwnikiem Darexa będzie MOSM który notuje serię fantastycznych zwycięstw. Może forma zawodników pozostawia wiele do życzenia jednak Snochowski powinien w pojedynkę rozprawić się z gośćmi. Hmm ja jednak będę trzymał kciuki na Mizgę bo przy ewentulnym zwycięstwie mojego teamu chciałbym grać u siebie w finale pierwszy mecz ;P

Great 8:
MadeInPoland - Skeletors
w finale Great 8 spotykają się 3 i 4 zespół sezonu zasadniczego. To świadczy o bardzo wyrównanej konferencji. Spotkanie bez faworyta, które być może zakończy się dogrywką a to byłoby najgorsze rozwiązanie dla tego który przzeszedłby dalej... Kucharczyk to najlepszy zawodnik ligi, na całe szczęście ma on "tylko" silną formę więc liczę na drobne błędy z jego strony :D u mnie w teamie super atmosfera, forma podskoczyła, szkoda tylko że nie u Thomsona i spadła u Dorucha, jednak postaram się podołać bardzo silnym Skeletorsom choć jak już kuba zauważył jego podkosz będzie strasznie trudny do przejścia. Jednak liczę na zwycięstwo, w końcu gramy w Ossamass ;D

zapraszam do komentowania, w końcu to finały, i to nawet tych co juz niestety odpadli, nie ma co się załamywać...
Kuba a jaką formę mieli Haraszczuk i Stopka w meczu ze mną?