BuzzerBeater Forums

Poland - IV.22 > The Last 22

The Last 22

Set priority
Show messages by
This Post:
00
133396.1
Date: 3/4/2010 4:31:57 PM
Overall Posts Rated:
77
W Big 8 wiadomo kto będzie liderem, walka toczy się o drugie miejsce (MOSM - Dream Team) i o czwarte (bart - Mizga). Tym razem karty rozdaje Piast - przegrana Bytomia pozwoli Dream Teamowi wskoczyć na drugą lokatę, ten z kolei nie ma zbyt trudnej przeprawy - do pokonania mniszek, który plasuje się w dolnej połowie tabeli. Warto zauważyć, że obie drużyny (tj. MOSM i Dream team) są odwiecznymi rywalami co dodaje smaczku do walki. Bardzo emocjonująca będzie bezpośrednia walka o pozycję czwartą. Mecz bart team vs. Mizga będzie klasowym uwieńczeniem rozgrywek tej konferencji. Nie analizuję spotkania ze względu na brak czasu i żeby nie zapeszyć ;)

Zaś w Great 8 walka będzie niezwykle pasjonująca. Drużyny walczą o miejsca 1-5 i do końca nie wiadomo kto wyjdzie z batalii zwycięsko. Skeletors powinno mieć łatwą przeprawę z P.F.K. , więc przypisuję im lokatę 4. Pojedynek Made In Poland vs. Wrocław Jumpers jest najciekawszym spotkaniem tej kolejki i od wyniku tego spotkania będzie zależeć rozstawienie w PlayOff. Zespół Made In Poland jedzie na swoje derby na tereny rywala i mogę zapewnić, że będą walczyć do ostatniej kropli potu. Revelio powinno pokonać FC Sól i tylko wysoka wygrana może im dać szansę w PlayOff. Dragonia walczy z liderem i postaram się by chłopaki pokazały na koniec sezonu, że stać ich na godną walkę.

Życzę powodzenia w PlayOff. Mi pozostaje tylko typować :)

From: Joa

This Post:
00
133396.2 in reply to 133396.1
Date: 3/4/2010 5:55:27 PM
Overall Posts Rated:
382382
Hmmmmm..........
Big 8 chyba zostawie z malutkim komntarzykiem ;) końcowa tabela będzie wyglądała tak jak sobie zechce Stoki tj z kim mu lepiej zagrać i kogo lepiej z dwójki MOSM lub DTT rozstawić do ich bezpośredniego pojedynku :) 4 miejsce dla Mizgi :)

Znacznie więcej literek poświęcę Great 8 i wielkiemu meczowi: Wrocław Jumpers - MadeInPoland ale najpierw 2 pozostałe miejsca w PO. 1 miejsce - Reggae Warsaw, 4 - Skeletors. Nie ukrywam że cieszę się że nie trafiłem na Skeletorsów bo bardzo nie lubię przeciwko nim grać... w dodatku ostatni mecz zbugowany całkowicie jeszcze podsycił pragnienie żeby tylko Skeletors jak najszybciej odpadli.. Według mnie Reggae jest drużyną max średnią aczkolwiek solidną bo nie przydarzyły jej się wpadki ze znacznie niżej notowanymi rywalami ale według mnie bez szans na awans i Jarecky może już mieć bardzo ciężko ze Skeletorsami już nie mówiąc o ewentualnym meczu finałowym konferencji ze zwycięzcą drugiego półfinału..
No właśnie, wielki mecz, wielkie derby specjalnie w ostatniej kolejce :P
Wynik nie do przewidzenia, jedyne co można przewidzieć to komplet kibiców w hali gospodarzy dopingującym im w każdej sekundzie meczu. Główny cel MIP - zatrzymać Haraszczuka i ewentualnie jak się do tego da to Stopkę ;D w pierwszym meczu Haraszczuka nie dało się powstrzymać jednak przewaga psychiczna na pewno jest po stronie gości. Jeśli mam mówić szczerze to sam nie wiem jak mam to rozegrać: czy grać zdecydowanie o zwycięstwo czy podbić na maxa entuzjazm kosztem porażki... Jestem skłonny zaryzykować tą pierwszą opcję jak narazie :) i choć nie mam składu na awans to dam z siebie wszystko i w tym meczu i w PO. Mam nadzieję że nie zdarzy się cosezonowe fatum i w ostatnim meczu nie trafi mi się kontuzja bo będzie to gwóźdź do trumny... Liczę że dostanę z jakieś 20 trójek niestety, może trochę mniej ale tak czy siak nie jest to dobra wiadomość. Postaram się w ostatnim meczu udowodnić że taki bilans to nie przypadek i ten młody, niedoświadczony jednak głodny sukcesów zespół potrafi wygrać z każdym :D oby kuba coś też napisał nareszcie, a nie że sie podpisuje :P
Jakby nie było liczę na Dragonię i niespodziankę sezonu na koniec :D
Dzięki, postaram się nie zawieść :) Za to Twoje będize przyszłe PO V ligi i miejmy nadzieję awans:)

From: Joa

This Post:
00
133396.5 in reply to 133396.3
Date: 3/6/2010 3:02:29 PM
Overall Posts Rated:
382382
lol ale lipa, takiej klęski to strasznie dawno nie doznałem :( gratuluję :) perfekcyjny mecz z Twojej strony, mimo kontuzji meczowej Stopki wygrałeś bezproblemowo... Po tym meczu widze ze kolejna sromotna klęska we wtorek, nie mam szans praktycznie zadnych, trójki u Ciebie wpadały jak chciały, no może poza ostatnią kwartą ale w niej same rezerwy grały więc sie nie dziwie :) jestem załamany totalnie i już nie wierze ze coś jeszcze mogę w tym sezonie ugram.... Przybysz wróć!

This Post:
00
133396.6 in reply to 133396.5
Date: 3/7/2010 4:23:20 AM
Overall Posts Rated:
00
Żeby było wesoło to mam 9 do gry tylko bo jeden ma kontuzję, to sobie pograłem :D

This Post:
00
133396.7 in reply to 133396.6
Date: 3/7/2010 4:44:51 PM
Overall Posts Rated:
77
Zostawię po sobie symboliczny "sukces" (jeśli tak to można nazwać) Bonifacego Radkowiaka.

Power Forward, który w zeszłym sezonie plasował się w TOP 10 punktujących postanowił pograć na PG i został liderem asyst ligi. Wrzucę go na rozgrywającego i zobaczę jak sobie radzi ;)

Czas na PlayOff!