BuzzerBeater Forums

Poland - IV.22 > 20 kolejka

20 kolejka

Set priority
Show messages by
This Post:
00
132515.1
Date: 2/23/2010 7:40:01 PM
Overall Posts Rated:
77
BIG 8

Po tej kolejce tabela w dywizji nie powinna ulec zmianie.

[2] MOSM Bytom vs. bARt TEAM [4]

Ostatnie spotkanie tych dwóch drużyn zakończyło się sukcesem MOSMu, który wówczas był liderem tabeli. Przegrana bart team z Andertejkerami jest kolejną kwestią, która może przyprawić trenerowi z Bytomia szczery uśmiech przed nadchodzącym meczem. By rozwiać wszelkie wątpliwości MOSM w ostatnich trzech meczach dwie statystyki w zespołu ustanawiał na poziomie porządnym/przeciętnym, bart team przeciętnym w jednym aspekcie gry. Nie ukrywam, że MOSM nie dysponuje szeroką kadrą, jednak jest ona pół klasy wyższa niż kadra z bart arena. Mimo faktu, iż mecz rozgrywają u siebie, bart team nie powinien sprostać drużynie z Bytomia.

[1] Piast Choszczno vs. Mizga Łobżenica [5]

Dominator jest jeden i tym razem nie zapowiada się na potknięcie. Nie wysilam się na dogłębne analizy :)

[6] Andertejkerzy vs. mniszek boguszó-gorce [7]

Ostatnie starcie obu drużyn rozstrzygnięte stanowczo na korzyść mniszka, ale niestety drużyna ta jest w dołku - seria 6 przegranych spotkań ligowych, natomiast Andertejkerzy wygrali dwa ostatnie spotkania z nie byle jakimi rywalami - Mizgą i bart team awansując tym samym na szóstą pozycję. Umiejętności zespołowe Andertejkerów są o niebo lepsze od rywali. Pierwsza piątka zespołu z Columbarium także jest zdecydowanie lepsza, widać też że nie rozwijają swoich graczy rezerwowych, mimo to aspekt kadrowy na ich korzyść. Mecz rozgrywany jest w hali majkosarena, co gospodarzom daje tyle, że ich kibice będą mogli opiewać sromotną klęskę.

[8] Wisełka vs. Dream Team Tolkmicko [3]

Nie zapowiada się, by Dream Team miał zamiar przerwać złą passę bota. Analiza jest zbędna.

--------------------------------------------------------

GREAT 8

Po tej kolejce tabela w dywizji także nie powinna ulec zmianie.

[4] Skeletors vs. Wrocław Jumpers [3]

Ostatni pojedynek tych drużyn zakończył się wygraną Jumpersów. W umiejętnościach drużynowych pojawiają się przebłyski - Skeletors - rzuty z bliska; Jumpers - rzuty z dystansu, porównując całokształt - są one porównywalne. Oba zespoły sumiennie wykonują powierzoną im pracę w lidze, nie sprawiają też niespodzianek. Liczebność kadr jest porównywalna, jednak jakość na korzyść Skeletors. Rezerwy obu teamów stoją na podobnym poziomie. Kibice na Wrocław Ceneter będą świadkami wyrównanej walki. Moim typem jest Skeletros, a umotywowanie tego wyboru pozostawiam samemu sobie ;)

[2] Reggae Warsaw vs. Revelio Sharks Kraków [5]

Ostanie mecze Revelio dowodzą, iż nie potrafią oni sprawić niespodzianki, natomiast Warszawiacy utracili fotel lidera. Zwycięzca może być tylko jeden.

[8] Dragonia Piekary vs. FC Sól [6]

Mój komentarz byłby nieobiektywny dlatego wstrzymam się od głosu w głębi duszy licząc na niespodziankę :)

[7]P.F.K vs. MadeInPoland [1]

To co się musi stać, niech się stanie :)

From: Joa

This Post:
00
132515.2 in reply to 132515.1
Date: 2/24/2010 8:28:07 PM
Overall Posts Rated:
382382
wow jestem pod wielkim wrażeniem :) jaka szkoda że wcześniej CIe tu nie było.. Typerek byłby jeszcze lepszy. Brawo :)

co do typów moich:
[2] MOSM Bytom vs. bARt TEAM [4]
ekipa z Bytomia zeby zająć upragnione 2 miejsce w grupie musi wygrać wszystko do końca. W sobotę mecz z 4 druzyna konferencji która walczy o PO. Zdecydowanym faworytem są goście i nie przewiduję tu innego wyniku jak ich zwycięstwo.

[1] Piast Choszczno vs. Mizga Łobżenica [5]
Mizga mimo że w paru meczach pokazała się z dobrej strony i ostatnio miała zadowalające staty to jednak jest bez szans z zespołem który gromi każdego na swojej drodze, a ostatnio wygrał różnicą aż 68 punktów!!! Stoki na pewno nie odpuści wiec mizga musi liczyć na potknięcie bARtu żeby nie stracić nadziei na awans.

[6] Andertejkerzy vs. mniszek boguszó-gorce [7]
mecz praktycznie o zdobycie łatwiejszego rywala w barażach. Faworytem są Andertejkerzy którzy choć spisują się słabo to z mniszkiem powinni sobie poradzić bez problemów. Mają zdecydowanie silniejszy sklad na każdej praktycznie pozycji, nie mam żadnych obaw :)

[8] Wisełka vs. Dream Team Tolkmicko [3]
komentarz jest zbedny, myślę że jakieś +40 punktów na korzyść DTT

--------------------------------------------------------

GREAT 8

[4] Skeletors vs. Wrocław Jumpers [3]
zdecydowanie mecz kolejki! Skeletorsi walczący o 4 miejsce w PO przyjeżdzają do hali Jumpersów niewątpliwie po zwycięstwo, ale... chyba zadanie nie do wykonania. Dlaczego? Po pierwsze ostatni mecz z Reggae grany u siebie pokazał ze Skeletorsi nie są gotowi na walkę o najwyższe cele. Po drugie obrona Skeletorsów na obwodzie praktycznie nie istnieje i sądzę że to będzie mecz gdzie bombardować trójkami będą Haraszczuk i Stopka. Po trzecie, Kuba gra u siebie i to przesądza o wyniku meczu jednak jeśli Skeletorsi zagrają o wszystko to będzie bardzo ciekawie. Warto zaznaczyć że u gości nie zagra podstawowy SG który nabawił się urazu w poprzednim spotkaniu.

[2] Reggae Warsaw vs. Revelio Sharks Kraków [5]
drugi z ciekawych meczy jednak podzielam zdanie Kamiyniorzy, że Revelio miało już swoje szanse w ostatnich kolejkach i żadnej nie wykorzystało i musi walczyc ze Skeletorsami o 4 miejsce w PO do ostatniej kolejki. Jarecky do takiego meczu podejdzie na pewno na 100% i tym samym inny wynik jak zwycięstwo Reggae będize dla mnie kompletnym zaskoczeniem.

[8] Dragonia Piekary vs FC Sól [6]
ciekawy mecz, chyba ostatnia szansa Dragonii na zwycięstwo. Liczę na Kamiyniorzy że pokażą iż Dragonię stać na wiele. I choć Dragonia przyjeżdża w roli gościa to ma parę atutów: PFK pokazało w ostatniej kolejce jak należy z SOlą grać, o czym świadczy rekordowa i niesamowita liczba 40 stealów PFK i 42 strat Soli. Na dodatek nie jestem pewny ale Sól grała chyba Mecz o wszystko z PFK więc jeśli tak zagra Dragonia to słabiutki entuzjazm gospodarzy przysporzy im tylko problemów. Dragonia jest w stanie zdobywać około 100 punktów na mecz o czym przekonują ostatnie mecze. Według mnie to powinno wystarczyć do drugiego zwycięstwa w sezonie :)

[7]P.F.K vs. MadeInPoland [1]
hmmm tu komentarz jest zbędny. Choć zagram TiE jak zwykle to nie odpuszcze i spodziewam się wygrać. Mam nadzieję że nie pobije rekordu w stratach bo powybijam cały team :)

This Post:
00
132515.4 in reply to 132515.3
Date: 2/25/2010 9:24:15 AM
Overall Posts Rated:
382382
to zes sie rozpisał xP leń ;D

This Post:
00
132515.6 in reply to 132515.5
Date: 2/25/2010 11:33:48 AM
Overall Posts Rated:
382382
to co Ty za kompa masz ? ;P na łatwizne poszedles :P zeby te poglądy nie zawiodły ;D

From: JEZ

This Post:
00
132515.8 in reply to 132515.7
Date: 2/27/2010 12:27:14 PM
Overall Posts Rated:
00
pewne jest jedno :) ja wygram :)

This Post:
00
132515.10 in reply to 132515.9
Date: 2/27/2010 5:17:11 PM
Overall Posts Rated:
77
Skuteczność przewidywań 5/7.

Mniszek nieźle zaprezentował się w meczu z Andertejkerami. Goście prezentowali świetną obronę pod koszem, ale cóż z tego skoro Gorce zaprezentowały potęgę rzutów za trzy trafiając w sumie 11, to zadecydowało o wyniku meczu.

Jeśli chodzi o Wrocławian, no cóż występ Działdowskiego mógłby zmienić oblicze spotkania. Goście oddawali znacznie mniej rzutów, a przegrana tylko i aż 12 punktami tylko potwierdza ich dyspozycję. Jak zwykle nie zawiódł Haraszczuk, czego nie można powiedzieć o rozgrywających Skeletors, którzy zebrali tragicznie niskie noty. Skeletors nie zdołali sprawić małej niespodzianki, i właśnie na nią liczyłem :)

A Dragonia przegrała 11 punktami. Center gości dobrze spisywał się pod koszem zarówno swoim jak i przeciwnika. Odpowiedzialność w zdobywaniu punktów przejął Franciszek Grosiak zdobywając ich aż 46. Zawiedli niski skrzydłowy - Jaksa Velcek i gwiazda drużyny - Bonifacy Radkowiak, który ostatnio postanowił zostać rozgrywającym i nabija sobie asysty, ale cóż innego może on robić gdy rozgrywający zdobywa aż jedną?