Doslo je vrijeme novih izbora, vrijeme kada se bira selektor A reprezentacije.
Za one koji neznaju neke osnovne podatke o meni, zovem se Haris i zivim u Sarajevu, jos mi je 18 godina, ali gura se prema naprijed. BB igram vec duze vrijeme.
Kandidovao bih se opet za selektora nase domovine, nakon sto mi je istekao ovaj mandat. Mislim da sam pokazao sta znam. Odlicne partije, dobri rezultati, ocjene i taktike, doprinjeli su vecom zainteresovanosti za nasu reprezentaciju, sto me jako raduje. To je bio samo jedan dio posla koji sam imao. Kao sto su svi vidjeli, u mom mandatu se nisu propustale prijateljske utakmice (U prvoj sezoni mog mandata bile su to prijateljske sa nesto malo slabijim reprezentacijama od nase, a ove sezone sa jacim reprezentacijama, pa se nadam da sam svima ugodio). Dakle prijateljske su bile na nivou. Sto se tice takmicarskog dijela, jako smo se dobro predstavili u svijetu za ove dvije sezone. Evidentan je igracki napredak, ocjene nam postaju sve bolje kao i rezultati.
U kontaktu sam sa dosta managera koji imaju nase reprezentativce, priliku su dobili odlicni igraci koji su srednjih godina i koji se treniraju i to je bio pun pogodak. Nadam se da cemo napredovati i dalje.
Nesto malo vise o utakmicama i taktikama, mada mislim da o tome ne moram puno pricati. Sa rezultatima sam jako zadovoljan, osvijetlio sam obraz nase domovine i pokazao da mozemo u dosta navrata pobijediti puno jace reprezentacije, da sve nije u sirovoj snazi, vec i u taktickom dijelu. Sto se taktike tice mislim da je tu uradjen odlican posao, da nisam imao promasaja nekih, a da sam u velikoj vecini utakmica pogadjao taktike i vodio nasu reprezentaciju ka uspjehu. Taj segment igre nam je ponajvise odgovarao, segment u kojem smo nadmudrivali nase protivnike.
Sto se tice mog kluba, sto je za mene skoro pa nevazno, postigao sam fin uspjeh, plasirajuci se u 1 ligu prosle sezone u kojoj sam srecom i ostao. Sto se repke tice, moje takticke sposobnosti su mogli svi vidjeti, moje zalaganje, htjenje, zelju i žar sa kojim sam vodio nase igrace.
Redovno sam obavjestavao sta se desava u reprezentaciji na forumu, iznosio rezultate, takticke zamisli, na kraju ostavljao komentare o utakmicama, informisao o promjeni igraca u reprezentaciji (koji je in a koji out), i odgovarao na sva pitanja vezana za reprezentaciju. Mislim da uspjeh nije izostao, kao ni informacije.
Spreman sam posvetiti se reprezentaciji u jos jednom mandatu, naravno ako dobijem priliku za to, ako sam zasluzio vase povjerenje, da pokusam nesto vise.
Sa postovanjem, vas King_Leonidas, u raji poznat kao Leonida, Spartanac koji se bori sve do samoga kraja.
This is where we hold them!