BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [REP] - Sezona 45

[REP] - Sezona 45

Set priority
Show messages by
This Post:
22
298431.1
Date: 02/08/2019 15:04:59
Overall Posts Rated:
335335
Pozdravljeni v novi sezoni članske reprezentance. Še enkrat hvala vsem tistim, ki ste mi izkazali podporo za vnovičen mandat, se bom trudil, da to zaupanje tudi upravičim kolikor je mogoče.

V sezoni 45 nas čaka zopet Evropsko prvenstvo, ki je tako ali drugače vselej zanimivo. Naša predtekmovalna skupina na EP zgleda takole (vrstni red glede na kakovostni rank):

1 Italija
2 Hrvaška
3 Ukrajina
4 Slovenija
5 Švedska
6 Škotska
7 Moldavija
8 Albanija

Tokratni EP začenjamo v 4. kakovostnem, kar je mislim da prvič odkar sem selektor, tako da imamo v skupini 3 višje rangirane ekip od nas, katere so tudi glavni favoriti za napredovanje. Realno je težko pričakovati, da bi se lahko vmešali v ta boj, saj so Italija, Hrvaška in Ukrajina izjemno kakovostne reprezentance z širokim kadrom, glavni cilj za nas bo da potrdimo, da smo boljši od vseh nižje rangiranih ekip od nas v tej naši skupini, ter dostojna borba proti favoritom. V kolikor pa nam uspe kakšna senzacija, pa bomo zagotovo zelo veseli.

V novi sezoni bom več priložnosti ponudil nekaterim obetavnim raznovrstnim igralcem, ki do sedaj niso dobili toliko priložnosti. Z reprezentančno upokojitvijo Krevha in Berlaka, ter verjetno poslovilno sezono Klavca se bo tudi naša taktična usmeritev spremenila, zagotovo ne bomo več toliko zunanje usmerjeni zaradi drugačnega tipa večine igralcev, seveda pa imamo dovolj različnih igralcev, da se lahko prilagodimo glede na tedensko formo.

V novem mandatu sprejemam "prošnje" za pomočnika selektorja, lahko vas je tudi več pomočnikov za nadziranje treningov igralcev nad 22 let. Če se vas bo javilo več, bo manj dela na posameznika, bi pa prosil, da mi pišete samo resni, ki imate dovolj časa in volje.

Toliko za uvod, če imate kakšna vprašanja v zvezi z novo reprezentančno sezono izvolite vprašati. Debate so vedno dobrodošle.

Lep pozdrav!

This Post:
11
298431.3 in reply to 298431.2
Date: 02/09/2019 02:08:02
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14931493
Second Team:
Kerlci II
Lepo napisano, se strinjam, da bi bilo 4. mesto tokrat že uspeh, Švedi nekako izgledajo tisti, ki bodo neposredna konkurenca.

Tokrat se Berlak očitno dokončno poslavlja. Škoda pri 37-ih je upal še na poslovilno tekmo, tudi forma je dobra, skille je pa tudi uspel zadržati že 5 tednov enake. Me pa preseneča, da se od reprezentance poslavlja tudi Krevh. Je že toliko upehal, ali si se pač odločil dati priložnost mlajšim?

Je pa v reprezentanci kar nekaj povsem svežih igralcev, kot sta denimo Levičar in Osterman, katerih še nisem zasledil. Tu je še stari znanec Cigale - lepo da se je končno tudi kakšnemu igralcu s potencialom superzvezdnik posrečilo priti v reprezentanco. Mogoče kdo ve, kdaj je to bilo nazadnje? Vsekakor se s predanim in dobro premišljenim treningom to očitno da. Vrača se tudi zloglasni Drniković, medtem ko Križana zaenkrat ni na spregled.

Vseeno pa ekipa izgleda relativno stara, najmlajši igralec je star že 28 let, drugi najmlajši pa 29. Ponavadi so dobri igralci že zreli za reprezentanco pri recimo 26 letih, kako je zdaj s tem? Se bo kdo od mlajših še pridružil ekipi? Mogoče bi bilo zanimivo, če bi postregel tudi z imeni, ki bodo v reprezentanci čez par sezon.

Par iztočnic za pogovor upam, da sem dal Vsekakor ti želim veliko uspeha v novem mandatu in tudi potem, kasneje


This Post:
00
298431.4 in reply to 298431.3
Date: 02/09/2019 09:22:12
Overall Posts Rated:
335335
Zdravo, hvala za iztočnico za debato, bom zdajle podal bolj hiter odgovor, v kratkem pa lahko objavim seznam reprezentantov in tistih ki se bojo še potegovali za 2 prosti mesti tekom sezone glede na formo, ter tisti mlajši ki bo blizu temu pa jim še manjka nekaj preskokov.

Berlaka sem želel še obdržati v reprezentanci, če bi svojih trenutnih 131 tspjev imel čez celotno sezono bi še vedno lahko pomagal reprezentanci, vsi pa vemo da bojo pri 37 letih njegovi skilli strmo padali in tam do druge polovice sezone, ko pridejo tisti glavni tekmeci, že zna biti blizu 125 tsp. Z veseljem bi ga igral naslednjo tekmo vendar moram gledati dolgoročno, imamo 18 prostih mest in sem se odločil, da raj dam priložnost mlajšim. Podobno velja za Krevha, je imel že precej padcev in je pri 35 letih praktično slabši od Berlaka, ima tudi več pomanjkljivosti, tako da sem se odločil da tudi njega reprezentančno upokojim.

Cigaletu sem ponudil priložnost po pogovoru z sensimanom, ki ga je razvil (če komu lahko uspe natrenirati potencial superzvezdnika za nivo reprezentance potem je to on) in ga bom poskusil vključit v sistem, kjer bo lahko pomagal reprezentanci. Ima svoje prednosti a žal tudi nekaj slabosti, ki so posledica omejenega potenciala.

Kot si opazil je nekaj novih imen in pa seveda precej starih obrazov, tudi Drniković, ki je hočeš nočeš, eden naših boljših kril, ob dejstvu da ne more kriti kril drugih (resnih) moštev, tako da je pač potrebna korekcija v obrambi. Če bi igrala s Gigaletom skupaj se jih da enostavno zamenjati na pozicijah v obrambi. Imamo pa kril ogromno trenutno, tako da Drnikovič je samo ena izmed opcij, in glede na do ta bo od zdaj naprej manj zunanjih taktik bo verjetno bolj na koncu seznama, je pa odvisno od forme igralcev ki so na voljo.

Ja trenutno nimamo kakšnih 26,27 letnikov ki bi bili že na nivoju reprezentance. Najbližje temu so Vlado Lukan, Stojan Anzel in Metod Šporar, rabijo še nekaj prekokov in bojo zraven.

Zloglasnemu Hinkotu pa sem razložil, da trenutno nanj ne računam, saj gre reprezentanca z upokojitvijo Krevha, Berlaka in z naslednjo sezono Klavca v drugo smer, in da njegova igra za kaj druga kot zunanje taktike ne pride v poštev bo pa vseeno ostal na širšem seznamu kandidatov. :P

This Post:
77
298431.5 in reply to 298431.4
Date: 02/11/2019 13:56:56
Overall Posts Rated:
335335
1. krog predtekmovanja EP

Albanija : Slovenija 82 :113
D.Jakovac 29 točk (met 14/17) in 7 skokov, J.Levičar 16 točk in 9 skokov,M.Klavc 14 točk, J.Caf 12 točk...

V prvem krogu predtekmovalne skupine smo se srečali z reprezentanco Albanije, ki je najnižje rangirana reprezentanca naše skupine. Dosegli smo pričakovano suvereno zmago z nižjo zavzetostjo in kljub temu, da je njihov selektor šele drugič v 23 tekmah igral kaj druga kot igro pod koš, zaradi česar smo zgrešili napoved, ki je bila pred tekmo 99% 8}
Napoved sem oddal, da bi morda zmagali še z višjo prednostjo, glede na to, da je izgledala napoved praktično "fix" - isti selektor kot zadnje 2 sezoni, ter tudi prva tekma v novi sezoni zopet igra pod koš, na koncu jim taktika organiziranega napada ni kaj veliko doprinesla, saj so bili na račun naše obrambe in boljše forme naših izbrancev precej neučinkoviti.

Naslednji obračun nas čaka naslednji ponedeljek proti Moldaviji.

Lp

Last edited by Mod-Clementino at 02/11/2019 14:00:02

This Post:
00
298431.6 in reply to 298431.5
Date: 02/11/2019 14:22:39
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14931493
Second Team:
Kerlci II
Čestitam za zmago Po prvem polčasu je izgledalo še izenačeno, a v drugem so se (kot ponavadi) stvari postavile v red.

Res odlično je odigral Jakovac, ki je konec koncev tudi odlično pripravljen. Nekako se mi dozdeva, da bo v tem mandatu ravno on prevzel kapetanstvo v ekipi. Nevem kako dober je še Klavc, a poleg njega je verjetno Jakovac trenutno edini igralec z dodano vrednostjo?. Odličen debi Levičarja, tudi Cigale je očitno prispeval svoje.

Nasplošno se mi zdi, da je sprememba napadalne usmeritve prinesla kar dober rezultat. Seveda tekma z Albanijo ni neko merilo, a na prvi pogled izgledamo bližje Ukrajini in Hrvaški kot Švedski. No, bomo videli v nadaljevanju

Last edited by Deschamps at 02/11/2019 14:23:04

This Post:
66
298431.8 in reply to 298431.7
Date: 02/20/2019 16:42:04
Overall Posts Rated:
335335
2. krog predtekmovanja EP

Slovenija:Moldavija 98:81
D.Jakovac 24 točk in 12 skokov, J.Pečevnik 15 točk, N.Cigale 14 točk...

V drugem krogu smo dosegli novo pričakovano zmago nad Moldavijo. Oba naša prva nasprotnika, Albanija in Moldavija sta proti nam igrala z normalno zavzetostjo, kar pomeni, da so po tihem upali na kakšno presenečenje proti naši reprezentanci. Mi smo seveda igrali z nižjo zavzetostjo s čimer si nabiramo razpoloženje za težje tekme, vseeno pa smo obe tekmi suvereno dobili. Čeprav sta tekmeca upala na presenečenje smo jim pokazali da kotiramo za razred ali dva višje od njih. Albanija je svojo naslednjo tekmo odigrala z nižjo zavzetostjo proti Italiji. Moldavija pa je svojo prvo tekmo odigrala z nižjo zavzetostjo proti Ukrajini. V teh tekmah niso videli nobene priložnosti za zmago, proti nam pa so oboji upali na kakšno presenečenje. Če primerjam zmage Italije in Ukrajine proti omenjenima tekmecema so seveda višje, a če bi tudi proti nam omenjeni reprezentanci igrali z nižjo zavzetostjo bi bile naše zmage izdatnejše in blizu razliki s katero so zmagali obe favorizirani reprezentanci. To nam daje nek vpogled kje smo in da morda na slab dan favoritov in naš dober dan (oz. teden) lahko morda upamo (sanjamo) na kakšno presenečenje. Sanje so vedno dovoljene :D


Naslednji obračun nas čaka proti reprezentanci Škotske, ki bo že nekoliko izdatnejši zalogaj za našo reprezentanco, vseeno pa ne bežimo od vloge favorita in gremo po zmago. Upam na dobro tedensko formo naših reprezentantov. (y)

Last edited by Mod-Clementino at 02/20/2019 16:42:37

This Post:
33
298431.9 in reply to 298431.8
Date: 02/27/2019 06:54:18
Overall Posts Rated:
335335
3. krog predtekmovanja EP

Škotska:Slovenija 80:107
M.Klavc 27 točk (met 12/17), 5 skokov in 6 podaj, D.Jakovac 14 točk in 10 skokov...

Dosegli smo novo zmago, katero smo morali doseči, vseeno se ni zdelo da bi lahko šlo tako gladko proti Škotski, in ker nismo želeli ničesar tvegati se na tej tekmi nismo "šparali", prav tako je obstajala možnost, da bi Škoti želeli igrati na vso moč da to tekmo dobijo in v nobenem primeru nismo želeli te tekme izgubiti zaradi nekega taktiziranja.
Naslednja tekma nas čaka proti Švedski, ki je na papirju podobno močna kot naša reprezentanca, odločale bodo malenkosti in tedenska forma. Zadnjo tekmo so prav tako odigrali z normalno zavzetostjo, tako da smo z razpoloženjem na enaki stopnji. Tudi to tekmo želimo dobit, da dokažemo da smo boljši, potem pa v zadnjih 3 tekmah poskusiti presenetiti še nekoga od favoritov skupine.

This Post:
66
298431.10 in reply to 298431.9
Date: 03/04/2019 14:40:27
Overall Posts Rated:
335335
4. krog predtekmovanja EP

Slovenija:Švedska 84:89
M.Klavc 22 točk in 9 podaj, G.Osterman 16 točk, Z.Murovec in Jakovac 12 točk, N.Cigale 10 točk, 10 skokov in 8 asistenc...

Poraz proti Švedski, ki je igrala na vso moč in nas v tesni končni premagala. Sebi in igralcem nimam kaj za očitati, odigrali smo dobro partijo, kljub višji zavzetosti Švedske, ki so igrali na vse ali nič, smo bili učinkovitejši pri metu, celo dobili skok, 27 podaj dokazuje da je napad dobro deloval, nizek rezultat je predvsem odraz počasnega tempa obeh ekip, odločale pa so malenkosti. Švedi so zadeli nekaj trojk več, kar se na koncu pozna na rezultatu. To tekmo bi ob enaki zavzetosti skoraj zagotovo dobili, nikakor pa nismo želeli tekme proti Švedom odigrati na vso moč in potem zadnje 3 tekme biti zgolj ekipa za nabijat koš razliko proti nosilcem skupine. Tako kot Švedi danes bomo poskušali na naslednjih tekmah presenetiti koga od favoritov z igro na vso moč, proti komu bom šli na vse ali nič pa se bom odločil po podrobni analizi možnosti pred posamično tekmo.

Lp