BuzzerBeater Forums

Srbija - IV.40 > Sezona 30

Favorite Folders

Sezona 30

Set priority
Show messages by
From: Nemac
This Post:
00
267639.1
Date: 02/05/2015 20:43:25
Overall Posts Rated:
110110
BUZZER BEATER OSNOVE TRENINGA - TEKST KOJI SVAKI BB - LJUBITELJ MORA PROCITATI

1. Kupovina trenera
Da bi mogli napraviti buduceg reprezentativca, potrebno je kupiti trenera nivoa 5 ili 6. Petice nisu previse skupe i uglavnom se mogu naci za nekih 350-400k, a da imaju normalnu platu. To ne znaci da je nemoguce napraviti igraca sa lvl 4 trenerom, ali je daleko teze.

2. Kako dobiti 100% treninga svaki petak?
Da bi igrac dobio 100% treninga u toku jedne nedelje, potrebno je da odigra 48 minuta (ili vise) na odredjenoj poziciji. Obzirom da trening prolazi u petak oko 11h, to znaci da imamo utakmicu u subotu, utorak i cetvrtak da mu obezbedimo 48 minuta na toj poziciji. Onda u petak prolazi trening i onda krece ponovni ciklus i ponovo treba obezbediti 48 minuta za odredjenu poziciju.

3. Trening na minimalnom broju pozicija!
Ovo je verovatno najveci problem pri treningu mladih igraca. Bespotrebno gomilanje treniraca i trening vise od 3 igraca je uzasno losa odluka. Iako mozda deluje pametno imati 5-6 talenata, jedina dobra odluka je da imate do 3 dobra trenirca i da njima posvetite paznju. Trening spoljne odbrane, suta spolja, tehnike, dodavanja, suta iznutra, unutrasnje odbrani i blokiranja zahtevaju trening na jednoj poziciji! Skok sut, prodornost i skok se treniraju na 2 pozicije, nikako vise. Takodje, od prosle sezone su uvedeni novi nacini treniranja gde, recimo, unutrasnju odbranu mozete trenirati i na pleju - TO NIKADA NE RADITE! Ti novi nacini treninga dodatno usporavaju trening.

Samo sledeci treninzi dolaze u obzir:
Presing (trening spoljne odbrane) - potrebno je da igrac odigra 48 minuta na PLEJU
Unutrasnja odbrana - igrac mora da odigra 48 minuta na CENTRU
Unutrasnji sut - 48 minuta na CENTRU
Spoljni sut - 48 minuta na BEKU
Vodjenje lopte (trening tehnike) - 48 minuta na PLEJU
Dodavanje - 48 minuta na PLEJU.

Izuzetak kada ne mora (i ne moze) da se trenira na jednoj poziciji su treninzi skok suta, prodornosti i skoka.
Skok - Potrebno je da igrac odigra 48 minuta na KRILNOM CENTRU ILI CENTRU. Nebino da li ce skupiti tih 48 minuta samo na krilnom centru, samo na centru ili kombinovano na te 2 pozicije.
Jedan na jedan (trening prodornosti) - Imamo 2 tipa ovog treninga. Jedan na jedan za bekove i jedan na jedan za krila. Kod jedan na jedan za bekove - treba da ispuni 48 min na pleju ili beku. Kod drugog tipa, treba da dobije na minute na krilu ili krilnom centru.
Skok sut - Imamo 3 tipa ovog treninga. Za bekove (48 min na pleju ili beku); krila (48 min na krilu ili krilnom centru); i treci tip B/K (48 min na beku ili krilu).
Svaki od ovih tipova treninge ima svoje prednosti i mane, ali o tome kasnije.

4. Koje treninge izbegavati?
Treninzi koji ne smeju da se daju dok je igrac mlad su forma, izdrzljivost i slobodna bacanja. Razlog tome je sto igrac sa 18 godina najvise napreduje, sa 19 napreduje nesto sporije, sa 20 jos nesto sporije i tako dalje. A ova 3 treninga isto napreduju i kada igrac ima 18 i 30 godina, sto znaci da se oni daju tek kada se sve zavrsi od osnovnih skilova.

From: Nemac
This Post:
00
267639.2 in reply to 267639.1
Date: 02/05/2015 20:43:37
Overall Posts Rated:
110110
5. Obezbedjivanje 48 minuta na jednoj poziciji
Kada neko ima 1 ili 2 trenirca, lako ce se dati 48+ minuta na odredjenoj poziciji, ali moze doci do problema kada menadzer ima 3 trenirca. To u sustini znaci da svaki trenirac treba da odigra jednu celu utakmicu u nedelji. Postoji nekoliko fora kako da se obezbedi da igrac ne izadje iz igre. Ja cu to pokazati sa svojim timom. Veroljub Eklemovic je trenirac kome treba obezbediti 48 minuta na centru, da bi covek dobio trening unutrasnje odbrane.

Prvi i najefikasniji nacin je da se u roster stavi 5 igraca:
- prvi korak: pozvati u roster samo 5 igraca - (http://postimg.org/image/fsdvjkk55/)
- drugi korak: raspored igraca. Svaki igrac treba da sam sebe menja, a trenirac (u ovom slucaju Eklemovic) na centra i sam sebe menja. (http://postimg.org/image/90tvzygah/)
- treci korak je da kod "izmene:" stavite "strogo prati oznacenu postavu" i kod "problemi sa licnim greskama:" oznacite "ostavi igraca u igri"

Ovo je najjednostavniji nacin, ali cesto rezultati trpe zbog njega, pa postoji i alternativa:

- u roster pozovemo 9 igraca.
- raspored igraca treba biti takav da postavimo prvu petorku sa trenircem (Eklemovicem) na centru. Opet, on sam sebe menja na obe rezeve na centru. Ostale 4 rezerve treba da se raporede na rezerve za pleja, beka, krilo i krilnog centra. Nikako na centra! To je rezervisano za trenirca. (http://postimg.org/image/wlxxxy0vt/)
- takodje se opet izabere "strogo prati oznacenu postavu" i "ostavi igraca u igri".

Problem kod ovakve postavke sto ipak postoji sansa da trenirac izadje par min pred kraj, narocito ako ima izdrzljivost 1. Ako neko ima bolji predlog kako dati 48 min, neka napise. Ja ovako radim i uspeva u 99% slucajeva.


Neko univerzalno resenje kojim redosledom trenirati igraca za u21 selekciju ne postoji jer to zavisi od visine, pocetnih skilova, potencijala itd... Zato skauti svakom posebno savetuju sta da se trenira. Danas ili u narednim danima cu izbaciti nekoliko primera sa pravilnim treningom. A mozete i sami da stavite nekog igraca za kog vas zanima, a svi mogu davati predloge sta trenirati i diskutovati o istom.
NAPOMENA: Necemo davati predloge za najpravilniji razvoj igraca za A reprezentaciju (i generalno koji je najbolji trening), vec iskljucivo za mladu reprezentaciju. To su 2 potpuno razlicite stvari.

From: Nemac
This Post:
00
267639.3 in reply to 267639.2
Date: 02/05/2015 20:43:48
Overall Posts Rated:
110110
ZA SVA PITANJA, PISITE NA--> (267573.1)

Tu smo da vam pomognemo , slobodno se javite...