BuzzerBeater Forums

Βοήθεια – Ελληνικά > Προπονηση διεθνων, αυτη η μαστιγα!

Προπονηση διεθνων, αυτη η μαστιγα!

Set priority
Show messages by
From: str77
This Post:
1111
292698.1
Date: 03/08/2018 16:49:32
Xeftilaikos
A1
Overall Posts Rated:
10751075
Second Team:
Back2Back
ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ, ΑΥΤΗ Η ΜΑΣΤΙΓΑ

Η προπονηση ειναι ενα πολυ σημαντικο κομματι του Buzzerbeater! Καποιοι ζουν για αυτην και καποιοι αλλοι αδιαφορουν. Προσωπικα ειμαι οπαδος της, θεωρω πως μπορει να προσφερει πολλα σε μια ομαδα οπως χρημα και ποιοτητα στο ροστερ αλλα για μενα ειναι και διασκεδαστικη! Ειμαι απο αυτους που περιμενουν τα αποτελεσματα της προπονησης καθε Παρασκευη.

Θεωρω επισης οτι ειναι απαραιτητη για τους νεους χρηστες αλλα και γενικοτερα για οσες ομαδες βρισκονται στις μικροτερες κατηγοριες. Ειναι ενας τροπος να φτιαξεις ενα ποιοτικο ροστερ οπως εσυ το θελεις ή/και να βγαλεις λεφτα απο τις πωλησεις των παικτων που προπονεις. Για να ειναι ομως αποτελεσματικη πρεπει να γινει με σχεδιο γιατι αλλιως μπορει να εχει τα αντιθετα αποτελεσματα.

Κατι ακομα που ειναι διασκεδαστικο για μενα ειναι η προπονηση να συνδιαζεται με Ελληνα παικτη που προοριζεται για την εθνικη μας. Εχω μια τρελα με την εθνικη, θελω μια μερα να την δω να κατακτα τιτλους ή εστω να τους διεκδικει. Σκοπος του κειμενου αυτου ειναι να πεισει την ελληνικη κοινοτητα να προπονησει παικτες για την εθνικη Ελλαδος! Απευθυνεται κυριως στις ομαδες 3ης και 4ης κατηγοριας που ειναι πιο ευκολο να ξεκινησουν προπονηση ενος 18χρονου ή 19χρονου. Αν σας τυχει ενα καλο ντραφτ μην το πουλησετε, ισως ειναι ευκαιρια να κανετε μια νεα αρχη. Αν ψαχνετε να παρετε ενα προπονησιμο μην παρετε ξενο, παρτε εναν Ελληνα! Υπαρχουν παρα πολλες επιλογες στην αρχη καθε σεζον οταν και βγαινουν τα ντραφτ, οποτε αν ψαξετε λιγο θα βρειτε εναν καλο Ελληνα. Με τον τροπο αυτο θα βοηθησετε την εθνικη μας αλλα ταυτοχρονα θα βοηθησετε και την ομαδα σας. Μην ξεχναμε οτι οι Ελληνες ανεβαζουν τα εμπορικα εσοδα (ειδικα αν ειναι δικο σας ντραφτ) ενω η προπονηση θα γινεται με την βοηθεια του εκαστοτε προπονητικου επιτελειου της εθνικης που σημαινει οτι θα συναναστρεφεστε με εμπειρους μανατζερς που θα σας μεταδωσουν τις γνωσεις τους.

Αυτο που θα αναλυσω παρακατω ειναι πως η προπονηση ενος παικτη με στοχο να παιξει στην εθνικη μπορει να γινει αποδοτικη για την ομαδα σας. Υπαρχουν ελαχιστες περιπτωσεις απο ομαδες που εφτιαξαν τρομερους παικτες αλλα καταστραφηκαν οικονομικα. Υπαρχουν βεβαια και καποιες ομαδες που εφτιαξαν τρομερους παικτες, βρεθηκαν στην Α1 και πηραν τιτλους. Αυτο που θελω να πετυχω ειναι να μην υπαρξουν αλλες ομαδες που για χαρη της εθνικης καταστραφηκαν. Στοχος ειναι αυτη η διαδικασια να ειναι επικερδης για ολους. Το κειμενο αυτο θα επικεντρωθει κυριως στο πως θα θωρακισετε οικονομικα την ομαδα οσο θα προπονειτε και λιγοτερο στο πως θα γινει η προπονηση. Αλλωστε ο καθε παικτης ειναι ξεχωριστος οποτε μονο γενικοτητες μπορω να γραψω αλλα περα απο αυτο δεν θελω να φαω τη δουλεια των προπονητων της εθνικης.

Επειδη δεν ειναι κανενας υποχρεωμενος να γνωριζει τη διαδρομη μου στο παιχνιδι θα αναφερω απλα δυο πραγματα. Με την πρωτη μου ομαδα, τον Ξεφτιλαικο, ξεκινησα να προπονω απο την 3η κατηγορια (επεσα αμεσως στην 4η) ενα δικο μου ντραφτ, τον Πανο Κοσμιδη. Ο παικτης αυτος επαιξε στην εθνικη για 6-7 σεζον, μαλιστα ηταν απο τους καλυτερους στην εποχη του. Οσο ο Κοσμιδης μεγαλωνε η ομαδα μου ειχε αναλογη πορεια. Με αυτον ηγετη βρεθηκα στην Α1 κερδιζοντας μαλιστα 2 τιτλους.

Με την δευτερη ομαδα μου στην ουτοπια, δοκιμασα για δευτερη φορα να προσφερω αλλον εναν παικτη (Σακης Φραττης) στην εθνικη. Συντομα μαλιστα θα βρισκεται στο ροστερ της σε μονιμη βαση (σιγα σιγα ενσωματωνεται στην ομαδα). Μπορει ακομα να μην εχω φτασει στην αντιστοιχη Α1 αλλα φετος ανεβηκα στην 2η κατηγορια.

Με αυτη τη διπλη εμπειρια μου και μαθαινοντας απο τα λαθη που προφανως εκανα αποφασισα να γραψω αυτο το εγχειριδιο. Ελπιζω να πεισω εστω και εναν να μπει στη διαδικασια να προπονησει εναν Ελληνα για την εθνικη μας. Επισης ελπιζω οσους πεισω να τους βοηθησω πραγματικα και να καταφερουν ταυτοχρονα να πετυχουν τους στοχους που εχουν θεσει για την ομαδα τους.

Last edited by str77 at 03/08/2018 18:43:38

From: str77
This Post:
00
292698.2 in reply to 292698.1
Date: 03/08/2018 16:50:24
Xeftilaikos
A1
Overall Posts Rated:
10751075
Second Team:
Back2Back
Παικτες με προοπτικη εθνικης

Ξεκινωντας πρεπει να ξεκαθαρισω ποιοι παικτες μπορουν να φτασουν στην εθνικη. Το βασικοτερο ειναι η προοπτικη η οποια πρεπει να ειναι τουλαχιστον MVP. Μαλιστα ενας MVP δυσκολα θα μπορεσει να γινει πρωτο βιολι στην εθνικη μας αφου τις τελευταιες σεζον εχει ανεβει αισθητα η ποιοτητα του ροστερ, παρολα αυτα μπορει να γινει ενας πολυ χρησιμος παικτης. Μη ξεχναμε οτι στην εθνικη χρειαζεται να εχουμε πολλες επιλογες αφου καθε βδομαδα μπορει να υπαρχουν απροοπτα με αγωνιστικες καταστασεις και τραυματισμους. Αν ειστε αποφασισμενοι να φτιαξετε τον επομενο Σπανουλη, Διαμαντιδη ή ακομα καλυτερα Γκαλη τοτε πρεπει να προπονησετε εναν φημισμενο (ή κορυφαιο).

Το δευτερο που πρεπει να κοιταξετε ειναι το συνολο των skills που εχει ο παικτης. Στο ξεκινημα της σεζον πρεπει να εχει τουλαχιστον 50 ΠΣ αν ειναι 18 χρονων και 60 ΠΣ αν ειναι 19. Περα απο το συνολο βεβαια μετραει και η ποιοτητα των skills, αν για παραδειγμα ενας παικτης εχει υψος 1,83 κ εχει εσωτερικη αμυνα αθλιος (1) τοτε υπαρχει προβλημα αφου θα χρειαστει μινιμουμ 11 ανεβασματα σε προπονηση ψηλων. Αν ομως αυτος ο παικτης ειναι 18 χρονων και εχει συνολο 55+ skills τοτε και παλι πληρει τις προυποθεσεις. Ισως αξιζει να ασχοληθειτε και με παικτες που εχουν μικροτερο ΠΣ αλλα θα πρεπει να ειναι καλα μοιρασμενα τα skills, σε αυτη τη περιπτωση χρειαζεται καποια εμπειρια για να κρινετε αν αξιζει ή οχι ο παικτης. Αν φυσικα ψαχνετε παικτη στα μεσα τις σεζον πρεπει να ανεβασετε αυτα τα στανταρντς.

Απο τη στιγμη που θα παρετε την αποφαση να προπονησετε για την εθνικη καντε μια ερωτηση στο φορουμ της εθνικης ωστε να σας βοηθησει καποιος να επιλεξετε ενα καλο ντραφτ, σιγουρα καποιος θα βρεθει να σας δωσει μια συμβουλη!



Last edited by str77 at 03/08/2018 18:38:50

From: str77
This Post:
00
292698.3 in reply to 292698.2
Date: 03/08/2018 16:51:05
Xeftilaikos
A1
Overall Posts Rated:
10751075
Second Team:
Back2Back
Γυμναστης

Οταν μιλαμε για προπονηση η συζητηση αναγκαστικα παει και στον γυμναστη. Για να φτασει ενας παικτης στην εθνικη πρεπει η ικανοτητα του γυμναστη να ειναι τουλαχιστον δυνατος (5). Επειδη βεβαια η αγορα τους στοιχιζει αν δεν εχετε χρηματα μπορειτε να ξεκινησετε την προπονηση με αξιοσεβαστο (4) βαζοντας ομως στοχο να μαζεψετε αμεσα τα λεφτα για να τον αντικαταστησετε. Οι παικτες που προοριζονται για την εθνικη προπονουνται τουλαχιστον μεχρι τα 28 τους χρονια, πολλες φορες ακομα και στα 30, συνηθως βεβαια η προπονηση σταματαει στα 29. Οπως καταλαβαινετε μιλαμε για μια διαδικασια 11-12 σεζον, αυτο σημαινει οτι πρεπει να αγορασετε 3-4 φορες γυμναστη σε αυτο το διαστημα αφου οι μισθοι τους αυξανονονται καθε βδομαδα και καποια στιγμη γινονται δυσβασταχτοι. Για το λογο αυτο πρεπει στο οικονομικο σας πλανο να υπολογιζετε καθε 3-4 σεζον τα εξοδα αγορας γυμναστη. Ενας τροπος για να βρειτε αυτα τα λεφτα ειναι να πουλησετε εναν προπονησιμο, μετα απο 3-4 σεζον η πωληση του μπορει να σας φερει τα λεφτα που χρειαζεστε για εναν γυμναστη. Φυσικα αν πουλησετε εναν προπονησιμο πρεπει να τον αντικαταστησετε με εναν αλλο.

Ενας MVP πιστευω μπορει να φτασει το ταβανι του ακομα και αν προπονηθει αποκλειστικα με δυνατο (5) γυμναστη ειδικα αν εχει αρκετα skills στο ξεκινημα του, οποτε θα σας προτεινα να μην ξοδεψετε παραπανω χρηματα για καλυτερο αφου μπορειτε να κανετε τη δουλεια σας και ετσι. Ισως να χρειαστει να αγορασετε μια φορα εναν εκπληκτικο (6) αλλα αυτο μπορειτε να το δειτε στη πορεια.

Αντιθετα πιστευω οτι ειναι κριμα να προπονειτε εναν φημισμενο (ή ακομα χειροτερα κορυφαιο) αποκλειστικα με δυνατο (5) γυμναστη ειδικα αν μιλαμε για καλο ντραφτ. Επειδη οπως εγραψα νωριτερα θα αλλαξετε 3-4 γυμναστες μεχρι να ολοκληρωθει η προπονηση του παικτη, μπορειτε αν δεν θελετε ή δεν μπορειτε απο την αρχη να παρετε εκπληκτικο (6) να ξεκινησετε με δυνατο (5) και μετα να αγορασετε εκπληκτικο (6) ή παγκοσμιας κλασης (7). Θεωρω οτι ο φημισμενος πρεπει να προπονηθει τουλαχιστον τις μισες σεζον με εκπληκτικο (6) αν θελετε να πλησιασει το ταβανι του. Τα λεφτα για την αγορα γυμναστη παγκοσμιας κλασης (7) ειναι πολλα και δεν μπορω να "πιεσω" κανεναν να τα δωσει. Αν καποιος θελει να τα δωσει ας το κανει αλλα θα πρεπει να διασφαλισει πρωτα οτι δεν θα κινδυνεψει η ομαδα του να φαλιρισει.

Πολυ σημαντικο βεβαια ειναι να αγορασετε τον γυμναστη σε καλη τιμη. Οι τιμες αλλαζουν ανα διαστηματα αλλα ενας μπουσουλας ειναι ο παρακατω:

Ενας δυνατος (5) με μισθο περιπου 25.000$ με οποιαδηποτε ειδικοτητα χρειαζεται περιπου 700.000-800.000$ για την αγορα του.

Ενας εκπληκτικος (6) με μισθο περιπου 35.000$ με οποιαδηποτε ειδικοτητα χρειαζεται περιπου 1.700.000-2.200.000$ για την αγορα του.

Ενας παγκοσμιας κλασης (7) με μισθο περιπου 50.000$ με οποιαδηποτε ειδικοτητα χρειαζεται περιπου 3.000.000-4.000.000$ για την αγορα του.

Εννοειται οτι αν ο μισθος ειναι χαμηλοτερος τοτε αυξανεται η τιμη αγορας, αν ο μισθος ειναι μεγαλυτερος τοτε μειωνεται η τιμη αγορας. Επισης οι γυμναστες χωρις ειδικοτητα ειναι φθηνοτεροι απο αυτους με ειδικοτητα.

Last edited by str77 at 11/08/2018 09:33:58

From: str77
This Post:
11
292698.4 in reply to 292698.3
Date: 03/08/2018 16:51:49
Xeftilaikos
A1
Overall Posts Rated:
10751075
Second Team:
Back2Back
Προπονηση τριων (3) παικτων

Για να ειναι επικερδης η διαδικαδια αυτη πρεπει να προπονειτε οπωσδηποτε τρεις (3) παικτες. Αυτο σημαινει οτι μαζι με τον Ελληνα πρεπει να προπονουνται αλλοι δυο παικτες. Η επιλογη τους πρεπει να γινει με προσοχη ωστε το πλανο προπονησης που θα ακολουθησετε για τον Ελληνα να ειναι αποδοτικο και για τους αλλους δυο. Αν πχ προπονειτε κοντους και ο Ελληνας χρειαζεται 6 ανεβασματα στην εσωτερικη αμυνα δεν πρεπει οι αλλοι παικτες να εχουν στο ξεκινημα εσωτερικη αμυνα αξιοθρήνητος (2) γιατι ετσι θα φτασουν στο δυνατος (8) που δεν ειναι αρκετο. Επισης ισχυει και το αναποδο, αν για παραδειγμα ο Ελληνας χρειαζεται 15 ανεβασματα στην περιμετρικη αμυνα δεν βολευει οι αλλοι να ειναι αξιοσεβαστοι (7) στο ξεκινημα γιατι στο τελος θα φτασουν παραπανω απο θρυλικος (22). Βεβαια για να γινει σωστη επιλογη στους συμπληρωματικους παικτες πρεπει να εχετε ενα συγκεκριμενο πλανο προπονησης για τον Ελληνα.

Ενα δευτερο στοιχειο που πρεπει να προσεξετε ειναι το υψος. Καλυτερα να αποφυγετε τις μεγαλες διαφορες, ειναι δυσκολο να προπονειτε ταυτοχρονα εναν ψηλο και εναν κοντο. Το καλυτερο ειναι να εχουν παρομοιο υψος ή στη χειροτερη η διαφορα να μην ειναι μεγαλη. Για παραδειγμα αν ο Ελληνας ειναι 2,08 μη παρετε κοντυτερο απο 1,98 εκτος αν ειναι βολικο το skillset αλλα αυτο χρειαζεται καποια εμπειρια για να το αντιληφθειτε.

Το τριτο στοιχειο ειναι η προοπτικη. Οσο μεγαλυτερη ειναι η προοπτικη τοσο ακριβοτερη ειναι η τιμη αγορας. Το ιδιο ομως ισχυει και αν προσπαθησετε να τον πουλησετε καποιες σεζον αργοτερα οποτε προτιμηστε και παλι υψηλες προοπτικες. Αν ο Ελληνας σας ειναι MVP και δεν σκοπευετε να προπονησετε με εκπληκτικο (6) γυμναστη αλλα με δυνατο (5), τοτε μπορειτε να παρετε εναν ακομα MVP και ισως εναν σουπερσταρ. Η καλυτερη επιλογη θεωρω οτι ειναι δυο ακομα MVP αλλα και με σουπερσταρ μπορειτε να κανετε τη δουλεια σας. Αν ο Ελληνας σας ειναι φημισμενος (ή κορυφαιος) και σκοπευετε να προπονησετε με εκπληκτικο (6) τοτε η καλυτερη επιλογη ειναι να παρετε εναν ακομα φημισμενο (ή κορυφαιο) και εναν τουλαχιστον MVP. Στη χειροτερη παρτε δυο MVP, μην πεσετε παρακατω γιατι δεν θα μπορεσετε να κανετε αποσβεση τα χρηματα που δωσατε για τον γυμναστη.

Δεν ειναι αναγκη να δωσετε μια περιουσια για την αγορα των συμπληρωματικων παικτων. Στις αρχες καθε σεζον κυκλοφορουν παρα πολλα και καλα ντραφτακια με προοπτικη MVP που η τιμη τους δεν ξεπερναει τις 300.000$. Αν θελετε να παρετε εναν καλο φημισμενο οι τιμες ανεβαινουν συνηθως πανω απο 500.000$, εδω εξαρταται απο το ποσα χρηματα εχετε και σε τι σταδιο βρισκεται η ομαδα σας. Αν δηλαδη ειστε νεος σχετικα χρηστης και δεν εχετε ολοκληρωσει ακομα το γηπεδο σας τοτε ειναι προτιμοτοτερο να αγορασετε δυο φθηνα ντραφτ και να επενδυσετε τα χρηματα σας στην επεκταση του γηπεδου.

Last edited by str77 at 03/08/2018 18:05:49

From: str77
This Post:
00
292698.5 in reply to 292698.4
Date: 03/08/2018 16:52:29
Xeftilaikos
A1
Overall Posts Rated:
10751075
Second Team:
Back2Back
Τα πρεπει και τα δεν της προπονησης

Τωρα εχετε 3 προπονησιμους, εχετε και γυμναστη, τι πρεπει να κανετε; Το πρωτο που θα σας πω ειναι τι ΔΕΝ πρεπει να κανετε. ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι ομαδικες προπονησεις δια ροπαλου. Ξεχαστε την προπονηση σε αντοχη, βολες και αγωνιστικη κατασταση τουλαχιστον για 10 σεζον (εκτος απο μια περιπτωση που θα εξηγησω παρακατω). Αντοχοβολες δινουμε αφου τελειωσουμε με ολα τα υπολοιπα, αλλωστε προπονουνται με την ιδια ενταση ακομα και αν ο παικτης φτασει 90 χρονων. Αντιθετα τα υπολοιπα skills οσο μεγαλωνει ο παικτης τοσο επιβραδυνεται η προπονηση τους.

Εξισου σημαντικο ειναι να παιζει ΠΑΝΤΑ ο Ελληνας 48+ λεπτα. Για να το διασφαλισετε αυτο πρεπει να παιζει το 48λεπτο του Σαββατο ή στην χειροτερη Τριτη. Ετσι αν κατι παει στραβα (αποβληθει, τραυματιστει προσωρινα ή απλα τον κανει αλλαγη ο προπονητης) θα εχετε την ευκαιρια την Πεμπτη να συμπληρωσετε τα λεπτα που εχασε. Φυσικα αν πρεπει να παιξει την Πεμπτη για λογους αγωνιστικους τον βαζετε εκεινη την μερα αλλα σε γενικες γραμμες προτιμηστε να παιζει στο πρωταθλημα. Καλο ειναι να βαλετε σε μια σειρα προτεραιοτητας τους 3 προπονησιμους, σιγουρα νο1 προτεραιοτητα πρεπει να ειναι ο Ελληνας πανω στον οποιο θα στηριζεται το πλανο προπονησης. Επισης καλο ειναι να αξιολογησετε και τους αλλους 2 παικτες και να επιλεξετε ποιος θα ειναι αυτος που δεν θα παιρνει 48+ λεπτα οταν κατι στραβωνει.

Για να αποφυγετε τους τραυματισμους καλο ειναι να παρετε εναν γιατρο με ικανοτητα τουλαχιστον ανταγωνιστικος (3), αν ειστε στην 3η κατηγορια ο αξιοσεβαστος (4) ειναι καλυτερη επιλογη. Αν εχει και ειδικοτητα αποκατασταση τραυματισμων ακομα καλυτερα. Αν ο Ελληνας τραυματιστει και χασει εντελως καποιες προπονησεις (δεν παιξει δηλαδη ουτε λεπτο μεσα στη βδομαδα ή εχει παιξει ελαχιστα) τοτε και μονο τοτε μπορειτε να προπονησετε ομαδικες προπονησεις. Δεν ειναι απαραιτητο αφου προπονειτε και αλλους δυο παικτες αλλα ειναι μια επιλογη.

Εννοειται οτι η προπονηση γινεται αποκλειστικα σε μονη θεση (εκτος απο τις προπονησεις σουτ με αλμα, ενας σε ενα και ριμπαουντ που γινονται σε διπλη θεση). Μαλιστα πρεπει να γινεται στη θεση που μας προσφερει το 100% της προπονησης, δηλαδη για να γινω πιο συγκεκριμενος:

Πιεση, χειρισμος και πασα στον PG
Εξωτερικο σουτ στον SG
Εσωτερικο σκοραρισμα, εσωτερικη αμυνα και ταπα στον C.
Ριμπαουντ στους PF/C
Στο σουτ με αλμα εχουμε 3 επιλογες θεσεων PG/SG, SG/SF, SF/PF
και στην ενας σε εναν 2 επιλογες θεσεων PG/SG, SF/PF.

Οι υπολοιπες επιλογες απλα δεν υπαρχουν οταν προπονειτε παικτη για εθνικη και πρεπει να τις ξεχασετε. Εγω προσωπικα δεν τις προτιμω ακομα και για απλους παικτες που δεν προοριζονται για την εθνικη.

Last edited by str77 at 03/08/2018 18:15:25

From: str77
This Post:
00
292698.6 in reply to 292698.5
Date: 03/08/2018 16:53:26
Xeftilaikos
A1
Overall Posts Rated:
10751075
Second Team:
Back2Back
Το πλανο προπονησης

Πολυ σημαντικο ρολο παιζει η σειρα που θα προπονησετε τα skills. Πρωτον πρεπει να εκμεταλλευτειτε το elastic effect (288495.1) για να γινει ταχυτερα η προπονηση και δευτερον πρεπει να γινει με τροπο που θα κρατησει σε χαμηλα επιπεδα τον μισθο του για αρκετες σεζον. Στο ξεκινημα πρεπει να κλεισετε τις τρυπες που εχει ο παικτης και να φτασουν ολα τα skills πανω απο 5. Υστερα πρεπει να ξεκινησετε την προπονηση στα δευτερευοντα. Δευτερευοντα για τους κοντους ειναι τα εσωτερικα skills (εσωτ αμυνα, εσωτ σουτ, ταπα, ριμπαουντ) και για τους ψηλους τα περιμετρικα (σουτ με αλμα, εμβελεια, περ αμυνα, χειρισμος, μπασιμο και πασα). Για τους SF προτιμηστε μια πιο κυκλικη προπονηση, ανεβαστε δηλαδη τα εσωτερικα και τα περιμετρικα skills εναλλαξ. Στοχος σας πρεπει να ειναι μεχρι να γινει 22 (τελος 21 δηλαδη) να εχετε τελειωσει με την προπονηση των δευτερευοντων, ωστε να επικεντρωθειτε μετα στα βασικα skills.

Μεσα στη σεζον πιθανοτατα θα υπαρξουν εβδομαδες που θα παιξετε μονο δυο αγωνες. Αυτο μπορει να συμβει την εβδομαδα του all star game αν εχετε αποκλειστει απο το κυπελλο και τις εβδομαδες των play off/out και της off season. Στη περιπτωση λοιπον που εχετε μονο 2 αγωνες μεσα σε μια βδομαδα ειναι λογικο να μην μπορειτε να προπονησετε και τους 3 παικτες σας σε μονη θεση. Προτιμηστε αυτες τις εβδομαδες να προπονειτε σουτ με αλμα, ενας σε ενα και ριμπαουντ που γινονται σε διπλη θεση για να μπορεσετε να δωσετε 48+ λεπτα προπονησης και στους 3 προπονησιμους.

Ο καθε παικτης ειναι μοναδικος για αυτο δεν γινεται να δωσω συγκεκριμενο πλανο προπονησης. Μιληστε με τους προπονητες της εθνικης για να σας καθοδηγησουν ή καντε μια ερωτηση στο φορουμ για περισσοτερες λεπτομερειες. Δεν ειναι ντροπη να ζητατε βοηθεια!

Last edited by str77 at 03/08/2018 18:39:15

From: str77
This Post:
00
292698.7 in reply to 292698.6
Date: 03/08/2018 16:53:45
Xeftilaikos
A1
Overall Posts Rated:
10751075
Second Team:
Back2Back
Οικονομικη και αγωνιστικη αναπτυξη

Το σημαντικοτερο για καθε ομαδα ειναι η οικονομια της. Αν υπαρχει υγεια σε αυτο το τομεα ολα γινονται πιο ευκολα. Χωρις οικονομικη αναπτυξη δυσκολα θα ερθει η αγωνιστικη αναπτυξη. Στο buzzerbeater δεν θα ερθει κανενας Γιαννακοπουλος ή Αγγελοπουλος να πεταξει τα εκατομυρρια του, πρεπει να μεριμνησετε απο μονοι σας.

Δυο ειναι οι βασικες πηγες εσοδων, το γηπεδο και η προπονηση. Στο γηπεδο πρεπει να επενδυσετε πρωτιστα. Μην υποτιματε τη δυναμη ενος μεγαλου γηπεδου, προτεραιοτητα δωστε στην επεκταση του και οχι στην ενδυναμωση του ροστερ. Δεν πρεπει να υπαρχει ομαδα στην 3η κατηγορια με λιγοτερες απο 12.000 θεσεις και στην 2η με λιγοτερες απο 16.000, οποτε καντε τα κουμαντα σας να ειστε ετοιμοι οταν θα βρεθειτε σε αυτες τις κατηγοριες.

Εξισου σημαντικη πηγη εσοδων ειναι η προπονηση. Οταν αγοραζεις πχ εναν παικτη 500.000$ στα 18 του, τον προπονεις και υστερα απο 3 σεζον η αξια του φτανει τα 2.000.000$ ακομα και αν ο παικτης δεν πουληθει εχετε βγαλει αμεσα ή εμμεσα κερδος 1.500.000$. Να ξερετε οτι αν προπονηθουν σωστα οι παικτες στα 25-26 θα εχουν αξια το ελαχιστο 4 εκατομυρρια ενω αν ολα πανε καλα μπορει να ξεπερασουν και τα 7 εκατομυρρια στα 27-28. Καταλαβαινετε λοιπον οτι η προπονηση ειναι σημαντικη πηγη εσοδων.

Στοχος σας πρεπει να ειναι στη χειροτερη ενα εβδομαδιαιο κερδος 70.000$, το ιδανικο βεβαια ειναι να πλησιαζει ή να ξεπερναει τις 100.000$. Για να συμβει αυτο δεν αρκουν μονο τα εσοδα απο τη θεαση αλλα πρεπει να εχετε μειωμενα εξοδα. Επειδη οι μισθοι στο προσωπικο αναγκαστικα δεν γινεται να ειναι χαμηλοι (λογω της ικανοτητας κυριως του γυμναστη) πρεπει να ειστε προσεκτικοι με τους μισθους των παικτων. Μην κανετε υπερβασεις αν δεν κυνηγατε τον τιτλο, ειδικα στην 4η κατηγορια που δεν κινδυνευετε με υποβιβασμο μπορειτε να ριξετε τους μισθους στο μινιμουμ μεχρι να ειστε ετοιμοι για πρωταθλητισμο. Οταν οι προπονησιμοι φτασουν 20-21 χρονων θεωρω πως ειναι καλο το timing για να χτυπησετε τον τιτλο αν ειστε στην 4η κατηγορια. Μετα απο 3-4 σεζον προπονησης θα ειναι ικανοι να προσφερουν πολλα στο αγωνιστικο κομματι στο επιπεδο αυτης της κατηγοριας οποτε με 3-4 ακομα μετριους παικτες θα εχετε την δυνατοτητα να κερδισετε τον τιτλο. Αλλωστε ο ανταγωνισμος δεν ειναι πολυ μεγαλος σε αυτο το επιπεδο. Αντιστοιχα αν θελετε να κανετε πρωταθλητισμο στην 3η κατηγορια το timing ειναι καλο οταν οι προπονησιμοι ειναι 23+. Παλι με την προσθηκη 3-4 καλων παικτων θα ειστε σε θεση να διεκδικησετε τον τιτλο. Σκεφτειτε οτι στα 23 τους οι προπονησιμοι θα ειναι κοντα αν δεν εχουν ξεπερασει τα 100 skills συνολο, δεν υπαρχουν πολλοι παικτες αυτου του επιπεδου στη 3η κατηγορια. Επειδη ο μισθος μετα τα 27 ανεβαινει αποτομα στοχος σας πρεπει να ειναι να βρισκεστε στην 2η κατηγορια για να μπορειτε να τον αντεξετε. Αλλιως ισως αναγκαστειτε να πουλησετε καποιον ή καποιους απο τους προπονησιμους.

Επισης ενα αλλο λαθος που βλεπω συχνα ειναι τα υπερβολικα εξοδα για ποντους σκαουτινγκ. Οσοι θελετε να επενδυετε στα ντραφτ καντε το με μετρο. Μεχρι 10.000$ για 2 ποντους την εβδομαδα ειναι αρκετα, αν δινετε 20.000$ ή ακομα χειροτερα 40.000$ θα κανετε αποσβεση μονο αν σας κατσει το τζοκερ και δυστυχως μπορει να μην υπαρχει καν τετοιος παικτης στις επιλογες ντραφτ που εχετε στον ομιλο σας. Το πιο φρονιμο ειναι να μαζευετε 2 ποντους ανα βδομαδα και να κυνηγατε τα ντραφτ ανα δυο σεζον (ή μονο τις σεζον που θα εχετε καλη σειρα στην επιλογη) ωστε να εχετε προλαβει να μαζεψετε αρκετους ποντους και να κανετε ενα οσο το δυνατον πληρεστερο σκαουτινγκ.

Last edited by str77 at 03/08/2018 18:35:21

From: str77
This Post:
33
292698.8 in reply to 292698.7
Date: 03/08/2018 16:54:00
Xeftilaikos
A1
Overall Posts Rated:
10751075
Second Team:
Back2Back
Επιλογος

Αν σταθερα βγαζετε χρημα και οι παικτες σας σταδιακα ανεβαζουν την ποιοτητα τους απο την προπονηση, τοτε εχετε ολα τα φοντα για να βρεθειτε τουλαχιστον μεχρι την 2η κατηγορια. Σιγουρα χρειαζονται και οι τακτικες γνωσεις αλλα αν εχετε οικονομικο και αγωνιστικο (λογω ποιοτικοτερου ροστερ) πλεονεκτημα τοτε μπορειτε να καλυψετε και τις οποιες αδυναμιες στο τακτικο κομματι. Οπως εγραψα παραπανω, περα απο την αυξηση της ποιοτητας του ροστερ η προπονηση πρεπει να συνδιαστει και με την αγωνιστικη ανοδο της ομαδας. Δεν ειναι στοχος να δωσετε απλα παικτες στη εθνικη, στοχος ειναι να επωφεληθουν περα απο την εθνικη και οι ομαδες σας.

Επισης κατι που θελω να ξεκαθαρισω ειναι οτι δεν μπορει να σας εγγυηθει κανεις οτι ο παικτης σας θα παιξει στην εθνικη. Φυσικα αν φτιαξετε παικτη των 140+ skills δυσκολα θα μεινει εκτος του ροστερ αλλα δεν ειναι και τοσο ευκολο να πιασετε αυτο το στοχο. Επισης μπορει να υπαρχουν ταυτοχρονα διαθεσιμοι καλυτεροι Ελληνες παικτες απο τον δικο σας. Σε καθε περιπτωση ομως αυτο που μπορω να σας εγγυηθω ειναι οτι αν ακολουθησετε τις οδηγιες των προπονητων της εθνικης και ταυτοχρονα ακολουθησετε ενα σωστο οικονομικο και αγωνιστικο πλανο θα φτιαξετε ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ για την ομαδα σας με τεραστια αξια στην μεταγραφικη αγορα και ταυτοχρονα θα εχετε θωρακισει το συλλογο σας απο ολες τις αποψεις.

Το παραπανω κειμενο ειναι ενας μπουσουλας, η καθε ομαδα ομως αποτελει ξεχωριστη περιπτωση. Θα το ξαναπω, ειναι πολυ σημαντικο να κανετε μια ερωτηση ή να ζητησετε βοηθεια για οποιοδηποτε θεμα σας απασχολει ειδικα αν μιλαμε για ενα τοσο ευαισθητο θεμα οπως η προπονηση διεθνους. Χρησιμοποιηστε αυτο το νημα για να κανετε τις ερωτησεις σας σε οτι αφορα προπονηση Ελληνων παικτων.


ΚΑΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ!!!

Last edited by str77 at 03/08/2018 18:38:13

From: str77
This Post:
00
292698.9 in reply to 292698.8
Date: 03/08/2018 16:54:19
Xeftilaikos
A1
Overall Posts Rated:
10751075
Second Team:
Back2Back
....

From: str77
This Post:
00
292698.10 in reply to 292698.9
Date: 03/08/2018 16:54:30
Xeftilaikos
A1
Overall Posts Rated:
10751075
Second Team:
Back2Back
....

From: str77

This Post:
00
292698.11 in reply to 292698.10
Date: 03/08/2018 16:56:34
Xeftilaikos
A1
Overall Posts Rated:
10751075
Second Team:
Back2Back
....